LINKEDIN

Theraplay® is a registered service mark of The Theraplay Institute

1840 Oak Ave.,  Suite 320,  Evanston, IL 60201, USA. www.theraplay.org

 

Wat is DDP?

Dyadic Developmental Psychotherapy (DDP) wordt ook wel AFFT (Attachment Focused Family Therapy) genoemd. De methode is ontwikkeld door Dan Hughes, klinisch psycholoog uit Pennsylvania. In eerste instantie bedoeld voor gezinnen met adoptie- of pleegkinderen die in hun eerste levensjaren verwaarlozing en misbruik hebben meegemaakt en leiden aan ontwikkelingstrauma (klachten die het gevolg zijn van een traumatische of onveilige jeugd). Inmiddels is duidelijk dat ook biologische gezinnen baat kunnen hebben bij deze hechtingsgerichte gezinstherapie.  De methode faciliteert het kind een veilige gehechtheid met zijn primaire verzorger te ontwikkelen. De benadering integreert onderzoek op gebied van neurobiologie, trauma, vroegkinderlijke ontwikkeling, hechtingstheorie. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van speelsheid, acceptatie, nieuwsgierigheid en empathie (PACE) waarmee  ouder en kind dichter bij elkaar komen en  meer begrip voor elkaar krijgen. 

DDP/AFFT in combinatie met Theraplay

DDP en Theraplay sluiten naadloos bij elkaar aan... daar waar Theraplay zorgt voor positieve ervaringen in het hier en nu, zodat het kind en de ouder in een prettiger sfeer bij elkaar zijn, gaat DDP in op de onderliggende problematiek. Als ouders en kind door de Theraplay in die positieve sfeer zijn gebracht, is er meer bereidheid tot het inleven in elkaar en verder uitdiepen van de problematiek.

Andersom: soms ontstaan er in de Theraplay sessies situaties waarin de positieve sfeer niet kan worden vastgehouden... juist dan is het fijn om als therapeut over te schakelen naar DDP om zodoende ouder en kind weer dichter bij elkaar te brengen.

Meer info over de DDP trainingen Level One & Level Two, zie hieronder.


De Theraplay Academie biedt daarom alle trainingen aan... zowel DDP als Theraplay. De trainers, Dafna en VIvien, zijn gecertificeerd als trainer in Theraplay èn DDP.

Van beiden is het mogelijk om zowel level 1 als level 2 te volgen. Indien u geen Theraplay training heeft gevolgd maar wel de DDP training in mei wilt volgen, hebben wij een kennismakingsdag Theraplay gepland op 27 maart a.s.


AANBIEDING:   Level 1 DDP (mei Amersfoort)  + Level 2 DDP (oktober Portugal) => 75,- korting

                         


Meer weten over DDP (en de combinatie met Theraplay):  klik hier voor een Amerikaans filmpje waarin hierover uitleg gegeven wordt.

Meer weten over DDP en de combinatie met Theraplay:

bekijk deze video

Level 1 DDP  22-25 mei 2018

Trainer:  Dafna Lender (USA)

Amersfoort


Deze 4 daagse training biedt therapeuten een zeer krachtige methode om in gesprek te komen met ouder en kind over moeilijke ervaringen in het verleden die (mogelijk) verband houden met het probleemgedrag van het kind en de problemen in de relatie tussen ouder en kind.

U ontvangt het officiële DDP- Level One Training bewijs van deelname en de voor training is  accreditatie is toegekend door NVO, NIP en NVRG onder ID nummer 289043, voor 26 uur.

De voertaal is Engels.


Leerdoelen:  Aan het eind van de training begrijpen deelnemers:

1. de impact van veilige hechting op de neurologische, affectieve, cognitieve en gedragsontwikkeling

2. hoe ontwikkelingstrauma's (misbruik en verwaarlozing) onveilige en gedesorganiseerde hechtingspatronen veroorzaken die een normale ontwikekling belemmeren

3. de principes van psychotherapie en opvoeding die de veilige hechting bevorderen

4. specifieke opvoedings- en behandelstrategieen die de ontwikkeling van veilige hechting bevorderen, zoals affectieve-reflectieve dialoog, PACE, veiligheid en intersubjectieve exploratie, relatie-reparatie, praten voor en praten over, rollenspelen, graduele exposure in de hechtingscontext, gebruik van nonverbale communicatie, matching affect, awareness en intentie.

  1. 5.hoe DDP en Theraplay aanvullend op elkaar kunnen werken en hoe deze twee methode met elkaar te integreren.

Over de trainer:

Dafna Lender (L.C.S.W)

is Program Director bij het

Theraplay Institute in Evanston (VS)

en is zowel gecertificeerd Theraplay

Trainer als DDP Trainer, geeft al vele

jaren samen met Dan Hughes de

training bij het Theraplay Institute.

De aangeboden training is de DDP Level One training,  de 4 daagse basistraining  ontwikkeld door Dan Hughes. Veel voorbeelden echter zult u naast DDP ook sessies zien waarbij DDP en Theraplay gecombineerd worden.                                                                              

Dafna Lender (Program Director bij het Theraplay Institute in Evanston (VS) is zowel gecertificeerd Theraplay Trainer als DDP Trainer, geeft al vele jaren samen met Dan Hughes de training bij het Theraplay Institute.

De aangeboden training is de DDP Level One training,  de 4 daagse basistraining  ontwikkeld door Dan Hughes.                                                                                 De training wordt in het Engels gegeven, door Dafna Lender,  L.C.S.W.  Zij is zowel gecertificeerd als DDP trainer en consultant als Theraplay trainer en supervisor. Zij is werkzaam als Program Director bij het Theraplay Institute in Evanston, waar zij beide trainingen geeft en intgegreert:

De kosten

voor deze training zijn € 1095,- incl. lunch & reader. U dient zelf het boek aan te schaffen. Vroegboekkorting van € 50,- tot 8 april.

* Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus als je belangstelling hebt, is het aan te raden snel in te schrijven. (vorige training was snel uitverkocht)

  1. *De training gaat definitief door als er 8 deelnemers zijn, max aantal deelnemers is 15.

* Inschrijving is pas gegarandeerd als de aanbetaling is ontvangen.

* De training wordt gegeven in 4 aaneengesloten dagen van 9.30 tot 17.00 uur. 

Level 2 DDP Training  16-19 Oktober 2018

Trainer: Vivien Norris (UK)

in the Algarve, Portugal


Deze internationale training zal deelnemers hebben uit Nederland, UK en Scandinavie. (mogelijk ook andere landen).


This is a Level 2 DDP Training provided in a retreat context with the aim of combining learning with relaxation. The course will take place in Pedra de Agua, a lovely rural house and grounds and participants will stay together nearby in the Casa-do Alto Hotel. All food and accommodation is included in the cost. The course will be delivered in English by DDP Trainer Vivien Norris from the UK. The assistant and host is Bettie Sleeuw from the Netherlands and participants are invited from around the world. Where participants come in pairs and triads there will be aspects of the course that can be done in their own language.


Course Dates: 16 October to 19 October (arrive in Portugal 15 October)

Pre-requisite: Participants must have successfully completed Level 1 DDP Training

Cost includes:

•Course fee

•Lunch, refreshments and materials at the training venue, Pedra de Agua  www.pedradeagua.nl   https://www.micazu.com/vacation-rentals/portugal/algarve/vale-judeu/casa-pedra-de-agua-23143/

•Stay of 4 nights including breakfast and dinner in B&B / boutique hotel Casa do Alto  https://casa-do-alto.com

•Transfer from airport to hotel on the 15th of October and return on 19th of October

•Lunchtime excursions to the beach or village


Total cost (shared room in hotel): £1060, Euros 1225

Total cost (private room in hotel): £1170, Euros 1350


Please note flights to Faro are not included.


Enquiries and Booking

For bookings in Euros contact Bettie Sleeuw at bettie@theraplay.nl

For bookings in Sterling contact training@thefamilyplace.co.uk