LINKEDIN

Theraplay® is a registered service mark of The Theraplay Institute

1840 Oak Ave.,  Suite 320,  Evanston, IL 60201, USA. www.theraplay.org

 

LEVEL 1 THERAPLAY® & MIM TRAINING

Stap 1 in de opleiding tot Theraplay Coach of Theraplay Practitioner


In deze 4 daagse, intensieve basistraining worden de grondbeginselen van Theraplay uitgelegd en geoefend.

Na deze training beheers je Theraplay-technieken op een beginnend niveau, maar onze bedoeling is vooral om je bewust te maken van de andere/ unieke rol die je als therapeut inneemt ten opzichte van je clienten. Dat is een bewustwordingsproces en vergt veel oefenen om jezelf de vaardigheden en de sensitiviteit die daarbij horen eigen te maken. De Level 1 training legt een basis, die naar onze mening niet af is zonder een vervolgtraject (zie ‘informatie over de complete opleiding).


Als deelnemer maa je kennis met de MIM, de ‘Marschak Interaction Method”. Dit is een semi gestructureerde methode om de ouder-kindrelatie in kaart te brengen en dient als voorbereiding op de ouder-kind sessies. Daarnaast vertellen we veel over de vier Theraplay-dimensies: structuur, verbondenheid, verzorging en uitdaging. Er wordt uitgebreid ingegaan op de opbouw en het verloop van een Theraplay behandeling en de technieken die gebruikt worden. Er wordt tijdens deze dagen veel geoefend aan de hand van rollenspellen, waardoor de deelnemers ook zelf ervaren wat de therapie teweeg kan brengen bij hun cliënten.

De training  biedt voldoende handvatten om ‘elementen van Theraplay’ meteen te gaan gebruiken in je behandeling van kinderen en hun ouders. Theraplay is echter een beschermde merknaam en als je Theraplay als behandelmethode wilt aanbieden is het noodzakelijk om Theraplay Practitioner te worden of Theraplay Coach (afhankelijk van je functie en vooropleiding).

De vervolgopleiding die hiervoor nodig is, bestaat uit individuele supervisie, verdiepende training en terugkomdagen waarin je je eigen casuistiek meeneemt.


Voor wie?

De Level 1 training is bestemd voor universitair of HBO geschoolde  (jeugd)hulpverleners die ervaren zijn in het werken met kinderen en hun ouders: (ortho)pedagogen,  (kinder & jeugd)psychologen,  (consultatiebureau)artsen, psychiaters, speltherapeuten, systeemtherapeuten, maatschappelijk werkenden, pleegzorgmedewerkers, gezinsvoogden e.d.


Data:

* 8-9-12-13 maart 2018 Amersfoort

 1. *20 t/m 24 april 2018 in Algarve, Portugal

 2. *8-9-12-13 november 2018  in Amersfoort


Onderwerpen die aan bod komen:

 1. *Het ontstaan van Theraplay en de inbedding in het huidige wetenschappelijke ontwikkelingen

 2. *De vier dimensies: hoe deze te herkennen en toe te passen in de Theraplay behandeling

 3. *Toepassen en analyseren van de MIM op een beginnend niveau

 4. *Het werken met ouders en het overleg naar aanleiding van de MIM als richtlijn voor het Theraplay behandelplan

 5. *Aanraking in de Theraplay behandeling

 6. *Hoe ouders te betrekken in de behandeling en meer inzicht te geven in de problematiek in hun gezin.

 7. *Theraplay in de behandeling van kinderen met ernstige gedragsproblemen en problemen in de gehechtheid, als gevolg van complexe gezinssituaties, trauma en ontwikkelingsproblemen e.d.


Prijs

De trainingen in Amersfoort: € 1100,- (incl. lunch, reader, accreditatie diverse beroepsverenigingen)

De training in april 2018 in de Algarve: € 1375,-  all inclusive echter zonder de vlucht.

dus incl. 4 overnachtingen* , alle maaltijden, vervoer in Portugal, reader, accreditatie... meer info: bettie@theraplay.nl   

 1. *overnachting op basis van een gedeelde 2 persoons kamer. Voor € 35,- per nacht extra heeft u de kamer voor u alleen. Extra overnachtingen voor of na de training zijn mogelijk.


Locaties van de Theraplay Academie:

Amersfoort: De Theraplay Academie. Arabische Zee 18, 3825 WG Amersfoort

Algarve: Trainingslocatie: Overdag wordt de training gehouden op een locatie met zowel binnen als buiten met volop privacy: www.pedradeagua.nl

              Overnachten,ontbijt en avondmaaltijden doen we bij: www.casa-do-alto.com.


Accreditatie:

Accreditatie is verleend door

* NIP/NVO : 26 uur.  K&J / OG opleiding diagnostiek 5 uur, behandeling 20 uur, overige taken 1 uur, extra literatuurstudie 4 uur.  K&J herregistratie:  26 uur. ID 195388

* Registerplein/ SKJ: 10,4 accreditatiepunten voor 3 opleidingstrajecten: Agogen, Jeugdzorgwerkers, Maatschappelijk werkers. ID 195388

 1. *NVVS: zelf registratie doorgeven. We hebben accreditatie van onze Academie aangevraagd bij de FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen)

 2. *NVRG: 24 accreditatiepunten. Onder nummer ID 254511


Literatuur:

* Theraplay, gehechtheid tussen ouders en kinderen verstevigen door spel. Phyllis Booth & Ann Jernberg

   Uitgeverij Hogrefe. U wordt verzocht dit boek zelf aan te schaffen (kosten ca € 35,- o.a. via bol.com) en

   te lezen voor aanvang van de training.

 1. * Op de eerste dag van de training ontvangt u een reader met Nederlandse en Engelstalige artikelen. De reader en een USB stick zijn bij de training inbegrepen.


Studiebelasting:

 1. *Training: De 4 trainingsdagen zijn van 9.30 uur tot 17.30 uur met een lunchpauze van 1 uur. (28 uur training)

 2. *Literatuurstudie vooraf: Het boek bevat 292 pagina’s, de reader en USB stick bevatten samen ca 40 pagina’s Nederlandse en 92 pagina’s Amerikaanse literatuur.

  Uitgaande van een leessnelheid van 5-7 pagina’s per uur komt dat uit op circa 70 uur

 1. *Opdracht: voor de accreditatie is het maken van een eindopdracht verplicht; die neemt  gemiddeld ca 1,5 uur in beslag.


Certificaat:

U ontvangt een certificaat van het Amerikaanse Theraplay Institute indien u minimaal 90% van de tijd aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg heeft afgerond.


Inschrijving:

Inschrijven doet u via de link hierboven.

U ontvangt dan een email waarin u uw inschrijving moet bevestigen. Vervolgens kunt u van ons een bevestiging van uw inschrijving verwachten binnen 5 werkdagen.