Linkedin   Facebook   Nieuwsbrief    Locatie Amersfoort   Locatie Algarve    Shop

DE THERAPLAY ACADEMIE

Opgroeien met plezier

    Home    wat is Theraplay®     wie zijn wij    losse trainingen     opleidingen      behandelingen      contact     The Theraplay®Institute

BASIS TRAINING LEVEL 1 THERAPLAY® & MIM 

Stap 1 in de opleiding tot Theraplay®Coach of Theraplay®Practitioner


In deze 4 daagse, intensieve basistraining worden de grondbeginselen van Theraplay uitgelegd en geoefend.

Na deze training beheers je Theraplay-technieken op een beginnend niveau, maar onze bedoeling is vooral om je bewust te maken van de andere/ unieke rol die je als therapeut inneemt ten opzichte van je cliënten. Dat is een bewustwordingsproces en vergt veel oefenen om jezelf de vaardigheden en de sensitiviteit die daarbij horen eigen te maken. De Level 1 training legt een basis, die naar onze mening niet af is zonder een vervolgtraject (zie opleidingen).


Als deelnemer maak je ook kennis met de MIM, de ‘Marschak Interaction Method”. Dit is een semi-gestructureerde methode om de ouder-kindrelatie in kaart te brengen en dient als voorbereiding op de ouder-kind sessies. Daarnaast vertellen we veel over de vier Theraplay-dimensies: structuur, verbondenheid, verzorging en uitdaging. Er wordt uitgebreid ingegaan op de opbouw en het verloop van een Theraplay behandeling en de technieken die gebruikt worden. Er wordt tijdens deze dagen veel geoefend aan de hand van rollenspellen, waardoor de deelnemers ook zelf ervaren wat de therapie teweeg kan brengen bij hun cliënten.

De training  biedt voldoende handvatten om ‘elementen van Theraplay’ meteen te gaan gebruiken in je behandeling van kinderen en hun ouders. Theraplay is echter een beschermde merknaam en als je Theraplay echt als behandelmethode wilt aanbieden is het noodzakelijk om Theraplay- Coach of -Practitioner te worden (afhankelijk van je functie en vooropleiding).


Voor wie?

De Level 1 training is bestemd voor universitair of HBO geschoolde  (jeugd)hulpverleners die ervaren zijn in het werken met kinderen en hun ouders: (ortho)pedagogen,  (kinder & jeugd)psychologen,  (consultatiebureau)artsen, psychiaters, speltherapeuten, systeemtherapeuten, maatschappelijk werkenden, pleegzorgmedewerkers, gezinsvoogden e.d.


Data:      

 1. *8-9-12-13 november 2018 in Amersfoort (vol)

 2. *28 & 30 november, 3 & 4 december in Amersfoort

 3. *7-8-11-12 februari 2019 in Amersfoort

 4. *15-16-17-18 april 2019 in de Algarve.


Onderwerpen die aan bod komen:

 1. *Het ontstaan van Theraplay en de inbedding in het huidige wetenschappelijke ontwikkelingen.

 2. *De vier dimensies: hoe deze te herkennen en toe te passen in de Theraplay behandeling.livepage.apple.com

 3. *Toepassen en analyseren van de MIM op een beginnend niveau.

 4. *Het werken met ouders en het overleg naar aanleiding van de MIM als richtlijn voor het Theraplay behandelplan

 5. *Aanraking in de Theraplay behandeling.

 6. *Hoe ouders te betrekken in de behandeling en meer inzicht te geven in de problematiek in hun gezin.

 7. *Theraplay in de behandeling van kinderen met ernstige gedragsproblemen en problemen in de gehechtheid, als gevolg van complexe gezinssituaties, trauma en ontwikkelingsproblemen e.d.


Kosten:

Amersfoort: € 1100,- (incl. lunch, reader, accreditatie)

Algarve: € 1375,-  (incl. reader & accreditatie, 4 overnachtingen*, volpension, transfer van en naar luchthaven Faro. Excl. vlucht)


* overnachtingen zijn op basis van een gedeelde 2 persoonskamer, tegen bijbetaling van € 32,50 per nacht slaapt u alleen op de kamer.

Meer info over onze locaties, klik hier Locatie Amersfoort   Locatie Algarve


Accreditatie:

Accreditatie is verleend door

 1. *NIP/NVO : 26 uur.  K&J / OG opleiding diagnostiek 5 uur, behandeling 20 uur, overige taken 1 uur, extra literatuurstudie 4 uur.  K&J herregistratie:  26 uur. ID 302466

 2. *SKJ:  Jeugdzorgwerker, categorie opleidingstraject, ID nr. SKJ199660, geaccrediteerd voor 40 punten.

 3. *NVRG: 24 accreditatiepunten. Onder nummer ID 254511

 4. *NVVS: zelf registratie doorgeven. We hebben accreditatie van onze Academie aangevraagd bij de FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen)


Literatuur:

* Theraplay, gehechtheid tussen ouders en kinderen verstevigen door spel. Phyllis Booth & Ann Jernberg

   Uitgeverij Hogrefe. U wordt verzocht dit boek zelf aan te schaffen (kosten ca € 35,- o.a. via bol.com) en

   te lezen voor aanvang van de training.

 1. * Op de eerste dag van de training ontvangt u een reader met Nederlandse en Engelstalige artikelen. De reader en een USB stick zijn bij de training inbegrepen.


Studiebelasting:

 1. *Training: De 4 trainingsdagen zijn van 9.30 uur tot 17.30 uur met een lunchpauze van 1 uur. (28 uur training)

 2. *Literatuurstudie vooraf: Het boek bevat 292 pagina’s, de reader en USB stick bevatten samen ca 40 pagina’s Nederlandse en 92 pagina’s Amerikaanse literatuur.

  Uitgaande van een leessnelheid van 5-7 pagina’s per uur komt dat uit op circa 70 uur

 1. *Opdracht: voor de accreditatie is het maken van een eindopdracht verplicht; die neemt  gemiddeld ca 1,5 uur in beslag.


Certificaat:

U ontvangt een certificaat van het Amerikaanse Theraplay Institute indien u minimaal 90% van de tijd aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg heeft afgerond.


Inschrijving:

Inschrijven doet u via de link hierboven.

U ontvangt dan een email waarin u uw inschrijving moet bevestigen. Vervolgens kunt u van ons een bevestiging van uw inschrijving verwachten binnen 5 werkdagen.

 

                THERAPLAY®                                        DE THERAPLAY ACADEMIE                                         CONTACT:                                    LOCATIE

    is a registered servicemark of                                     is een CRKBO                                                    info@theraplay.nl                     Arabische Zee 18   3825 WG Amersfoort                             

The Theraplay®Institute in Evanston (USA)             geregistreerde instelling                                          www.detheraplayacademie.nl

www.theraplay.org   www.theraplay.nl                 en is daarom niet BTW plichtig                                                                                               Algemene Voorwaarden