Linkedin   Facebook   Nieuwsbrief    Locatie Amersfoort   Locatie Algarve    Shop

DE THERAPLAY ACADEMIE

Opgroeien met plezier

VERDIEPINGSTRAINING   LEVEL 2 THERAPLAY® & MIM In deze 3 daagse, intensieve vervolgtraining, diepen we elke dag een of meerdere onderwerpen uit.

Dag 1

Op dag 1 gaan we dieper in op het gebruik van de 4 Dimensies en de MIM… je krijgt korte fragmenten van allerlei MIM-opdrachten te zien en in de middag analyseren we samen een wat complexere MIM, op een manier die aanvullend is op de manier die je geleerd hebt bij de Level 1 training. Uiteraard is er ruimte voor jullie inbreng en gaan we af en toe oefenen in kleine groepjes.


Dag 2

Deze dag staat vooral in het teken van het werken met ouders, een steeds belangrijker wordend onderdeel van de Theraplay behandeling. We bespreken hoe je al in de intake meer gerichte informatie kunt verzamelen en hoe je het reflectieve functioneren en de sensitiviteit naar het kind bij de ouders kunt stimuleren. We gaan in op het belang van de eigen gehechtheidsgeschiedenis van de ouder en oefenen met een zelfreflectie-vragenlijst.  Verder komen aan de orde: het inzetten van de oudersessie, wel of geen co-therapeut, overdracht en tegenoverdracht in de sessies en wanneer en hoe we de ouder in de behandeling betrekken, wanneer we gaan afronden.


Dag 3

Op dag 3 is het centrale thema Trauma; de impact van het vroege, complexe trauma op het kind en de gehechtheidsrelatie. De “Theraplay manier” om daarmee om te gaan in de behandeling: welke aanpassingen doe je als je een getraumatiseerd kind (en/of getraumatiseerde ouder) in behandeling neemt. Hoe ga je om met angstige, ontregelde en/of boze kinderen in de sessie. In de middag hopen we ook nog tijd te hebben om in te gaan op het werken met adolescenten.


We oefenen de Theraplay-technieken met een korte herhaling van de ‘basic activiteiten’ en uitbreiding naar andere spelletjes die je kunt inzetten met verschillende doelen.

We proberen je verder bewust te maken van de andere/ unieke rol die je als therapeut inneemt ten opzichte van je cliënten. Er is ruimte in het programma om in te gaan op specifieke vragen van de groep, daarover zullen we je van tevoren benaderen.


Voor wie?

- verplicht onderdeel van de opleiding tot Theraplay®Practitioner

 1. -facultatief voor Theraplay®Coaches

 2. -vervolg op Level 1 training, nadat je enige ervaring hebt opgedaan met Theraplay in de praktijk (tenminste 6 maanden tussen Level 1 en Level 2)


Waar en hoe?

 1. *U kunt onze training in Amersfoort volgen... lekker centraal in Nederland en op loopafstand van Station Amersfoort Vathorst. U kunt er dan ook voor kiezen om in te schrijven voor 1of 2 dagen, in plaats van alle 3 dagen. We zorgen voor een uitgebreide, huisgemaakte lunch en uiteraard ontvangt u een reader.

   De training wordt gegeven in mei 2018, minimum aantal deelnemers is 9, maximum 15.

 1. *U kunt er ook voor kiezen om u te laten ‘onderdompelen’ in de Theraplay methode, even weg van huis en volledig verzorgd; je hoeft je alleen nog concentreren op de Theraplay methode en leert collega’s beter kennen (fijn voor je netwerk!). Onze Amerikaanse collega’s noemen dit een ‘Theraplay-retreat’. Naast de 'gewone' kosten voor de Level 2 Theraplay & MIM training, betaal je extra voor een geheel verzorgd verblijf van zondag 28 oktober (welkomstdiner) tot woensdag 31 oktober (einde training). We halen & brengen je van/naar vliegveld Faro (25 minuten van onze locatie) en alle lekkere en gezonde maaltijden zijn inbegrepen, zoals je van ons gewend bent. 

    De training wordt gehouden in Pedra de Agua een landhuis met volop privacy, waarbij we zowel binnen als buiten de mogelijkheid hebben om de training te houden.        

  Overnachten doe je in het nabij gelegen Boutique hotel / B&B Casa do Alto.

  We houden een extra lange lunchpauze, waardoor we de gelegenheid hebben om een (strand)wandeling te maken of gewoon te genieten van de mooie omgeving.


Data:

 1. *29-30-31 oktober 2018 in de Algarve, Portugal

 2. *11-12-13 maart 2019 in Amersfoort      


Kosten:

Amersfoort: € 900,- (incl. lunch, reader, accreditatie). Eerstvolgende training: voorjaar 2019

Algarve:  € 1150,-  (incl. reader & accreditatie, 3 overnachtingen*, volpension, transfer van en naar luchthaven Faro. Excl. vlucht) 


* overnachtingen zijn op basis van een gedeelde 2 persoonskamer, tegen bijbetaling van € 32,50 per nacht slaapt u alleen op de kamer.

Meer info over onze locaties, klik hier Locatie Amersfoort   Locatie Algarve


Accreditatie:

Accreditatie is (opnieuw) aangevraagd voor

* NIP/NVO : 21 uur.  K&J / OG opleiding diagnostiek 3,5 uur, behandeling 7 uur.   K&J herregistratie:  21 uur. ID 195388

* Registerplein/ SKJ: 10,4 accreditatiepunten voor 3 opleidingstrajecten: Agogen, Jeugdzorgwerkers, Maatschappelijk werkers. ID 195388

 1. *NVVS: zelf registratie doorgeven. We hebben accreditatie van onze Academie aangevraagd bij de FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen)

 2. *NVRG: 24 accreditatiepunten. Onder nummer ID 254511


Literatuur:

* Theraplay, gehechtheid tussen ouders en kinderen verstevigen door spel. Phyllis Booth & Ann Jernberg

   Uitgeverij Hogrefe. U wordt verzocht dit boek zelf aan te schaffen (kosten ca € 35,- o.a. via bol.com) en

   te lezen voor aanvang van de training.

 1. * Op de eerste dag van de training ontvangt u een reader met Nederlandse en Engelstalige artikelen. De reader en een USB stick zijn bij de training inbegrepen.


Studiebelasting:

 1. *Training: De 3 trainingsdagen zijn van 9.30 uur tot 17.30 uur met een lunchpauze van 1 uur. (21 uur training)

 2. *Literatuur: de reader bevat diverse artikelen. Het advies is om het Theraplay boek opnieuw te lezen.


Certificaat:

U ontvangt een certificaat van het Amerikaanse Theraplay Institute indien u minimaal 90% van de tijd aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg heeft afgerond.


Inschrijving:

Inschrijven doet u via de link hierboven.

U ontvangt dan een email waarin u uw inschrijving moet bevestigen. Vervolgens kunt u van ons een bevestiging van uw inschrijving verwachten binnen 5 werkdagen.

    Home    wat is Theraplay®     wie zijn wij    losse trainingen     opleidingen      behandelingen      contact     The Theraplay®Institute

 

                THERAPLAY®                                        DE THERAPLAY ACADEMIE                                         CONTACT:                                    LOCATIE

    is a registered servicemark of                                     is een CRKBO                                                    info@theraplay.nl                     Arabische Zee 18   3825 WG Amersfoort                             

The Theraplay®Institute in Evanston (USA)             geregistreerde instelling                                          www.detheraplayacademie.nl

www.theraplay.org   www.theraplay.nl                 en is daarom niet BTW plichtig                                                                                               Algemene Voorwaarden