Terugkomdagen

TERUGKOMDAGEN… elke maand een dagje je kennis bijspijkeren… 

De Terugkomdagen zijn inmiddels een begrip binnen de Theraplay Opleiding. Tijdens deze terugkomdagen brengen deelnemers hun casus in voor supervisie, terwijl anderen meeluisteren en meedenken. We bekijken de videobeelden en beantwoorden de vragen die de inbrenger heeft. We oefenen met Theraplay activiteiten als dat nodig is en geven elkaar tips en handige spelletjes door. De ervaring is dat deze dagen niet alleen leerzaam zijn voor degene die supervisie krijgt, maar zeker ook voor de ‘toehoorders’. Terugkomdagen worden elke maand georganiseerd in Amersfoort en enkele malen per jaar in Delft. Daarnaast organiseren we bij voldoende belangstelling in voor- en najaar een supervisie-weekend in de Algarve.

Voor wie?

De terugkomdagen zijn onderdeel van het Foundational en het Intermediate Practicum, dus zowel van de opleiding tot gecertificeerd Theraplay®Coach als van de opleiding tot Therplay®Practitioner. Gedurende je opleiding tot Coach neem je minimaal 2 keer deel aan zo’n terugkomdag, maar je kunt zo vaak komen als je wilt. Gedurende je opleiding tot Practitioner neem je minimaal 4 keer deel.

Daarnaast kan iedereen die tenminste de Level 1 Training gedaan heeft,  éénmalig deelnemen  als toehoorder. Op die manier krijg je een beeld wat een supervisietraject je kan opleveren.  Je dient je wel vooraf in te schrijven, kosten zijn € 40,-. De terugkomdagen zijn telkens van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Programma

Deelnemers brengen een Ouder-Kind-sessie, een MIM, oudergesprek of oudersessie in; daarover ontvangen zij supervisie. In de groep worden de beelden bekeken. Indien er meer dan 4 personen zijn die iets inbrengen, splitsen we op in 2 groepen. Per casus nemen we ongeveer 50 minuten de tijd.

Daarnaast is er tijd voor algemene vragen, het oefenen van een activiteit of een rollenspel of het uitdiepen van een bepaald onderwerp, waar op dat moment behoefte aan is.

Indien er meer dan 4 personen een casus inbrengen splitsen we op in kleinere groepjes voor de supervisie. Er zijn altijd 2 supervisoren aanwezig. Maximum aantal inbrengers is 8, maximum aantal toehoorders is ook 8.

Gezamenlijke Theraplay-Lunch.

Theraplay gaat ook over goed zorgen voor jezelf en voor elkaar. Daarom neemt iedereen iets mee voor de lunch en dat delen we met elkaar. De een neemt een salade mee, de ander een hartige taart, nog weer iemand anders wat fruit of een soepje of (groene) smoothie…  zo ontstaat elke keer opnieuw weer een bijzonder buffet, waarbij we van elkaar proeven en natuurlijk de gezonde recepten uitwisselen!

Wanneer?

Klik op agenda om de actuele data te zien.  Je dient je in te schrijven, vol = vol.

 


3 supervisiedagen in Portugal 

Na een geslaagd voorjaar- supervisie-weekend in de Algarve nu ook een najaar-supervisieweekend:

19-20-21 oktober 2018 kunnen we het nuttige met het aangename combineren. Bij voldoende belangstelling (minimaal 4 personen) kunnen we in overleg 2 of 3 dagen achter elkaar supervisie doen in een heerlijke rustgevende omgeving… echt even helemaal eruit en je concentreren op je Theraplay-proces. 

Heb jij minimaal 2 verschillende sessies (Ouder-kind sessie, MIM of oudersessie/overleg)? Dan kun je deelnemen aan een supervisie/intervisie 3 daagse. Dit kan bijvoorbeeld ter voorbereiding op je Mid-Term Exam, of als je wat meer tempo wilt maken in je Practicum. Elke dag bespreken we van iedereen 1 sessie en we proberen de dag zo samen te stellen dat we telkens een bepaald thema verder uitdiepen. 

Je kunt dit als extra supervisie boeken, maar ook als onderdeel van je Practicum pakket. 

Waar gaan we naartoe?

De supervisie wordt gegeven in onze eigen locatie, op de heuvels van de Algarve, daar hebben we volop privacy om zowel binnen als buiten de beelden te bekijken, te bespreken en eventueel zelf te oefenen. We kunnen tussendoor heerlijk uitwaaien langs het strand of gewoon een boekje lezen langst het zwembad. Overnachten ontbijt en diner is bij Casa do Alto, ongeveer 2 km van ons huis. Meer info over de locatie: klik hier

Wat zijn de kosten? 

  • Als onderdeel van je Practicum pakket betaal je niets extra’s voor de supervisie, tenzij je dit als extra supervisie buiten de 6 sessies uit je  pakket wilt doen. Dan betaal je  € 85,- per in te brengen supervisie. 
  • Je boekt je eigen vlucht naar Faro (Transavia of Ryanair).
  • Uitgaande van donderdag 18 oktober aankomen en zondagavond 21 oktober vertrekken, zijn de kosten voor je verblijf, inclusief alle maaltijden en transfer van en naar het vliegveld zijn  225,- p.p. op basis van twee personen op de kamer,  € 300,- als je alleen op een kamer wilt. (twee persoonskamer is alleen mogelijk als er nog iemand is die met jou de kamer wil delen…)

Belangstelling? 

Stuur een email aan bettie@theraplay.nl. We hebben het minimale aantal deelnemers bereikt, dus het gaat sowieso door!