Terugkomdagen

TERUGKOMDAGEN… elke maand een dagje je kennis bijspijkeren… 

De Terugkomdagen zijn inmiddels een begrip binnen de Theraplay Opleiding. Tijdens deze terugkomdagen brengen deelnemers hun casus in voor supervisie, terwijl anderen meeluisteren en meedenken. We bekijken de videobeelden en beantwoorden de vragen die de inbrenger heeft. We oefenen met Theraplay activiteiten als dat nodig is en geven elkaar tips en handige spelletjes door. De ervaring is dat deze dagen niet alleen leerzaam zijn voor degene die supervisie krijgt, maar zeker ook voor de ‘toehoorders’. Terugkomdagen worden elke maand georganiseerd in Amersfoort en enkele malen per jaar in Delft. Daarnaast organiseren we bij voldoende belangstelling in voor- en najaar een supervisie-weekend in de Algarve.

Voor wie?

De terugkomdagen zijn onderdeel van het Foundational en het Intermediate Practicum, dus zowel van de opleiding tot gecertificeerd Theraplay®Coach als van de opleiding tot Therplay®Practitioner. Gedurende je opleiding tot Coach neem je minimaal 3 keer deel aan zo’n terugkomdag, tijdens  je opleiding tot Practitioner minimaal 5 keer.

Daarnaast kan iedereen die tenminste de Level 1 Training gedaan heeft,  éénmalig deelnemen  als toehoorder. Op die manier krijg je een beeld wat een supervisietraject je kan opleveren.  Je dient je wel vooraf in te schrijven, kosten zijn € 40,-.  Deze mogelijkheid is er alleen in Amersfoort .

Programma

De terugkomdagen zijn telkens van 10.00 uur tot 16.00 uur. Deelnemers brengen een Ouder-Kind-sessie, een MIM, oudergesprek of oudersessie in; daarover ontvangen zij supervisie. In de groep worden de beelden bekeken. Indien er meer dan 4 personen zijn die iets inbrengen, splitsen we op in 2 groepen. Per casus nemen we ongeveer 50 minuten de tijd.

Daarnaast is er tijd voor algemene vragen, het oefenen van een activiteit of een rollenspel of het uitdiepen van een bepaald onderwerp, waar op dat moment behoefte aan is.

Er zijn altijd 2 supervisoren aanwezig, maximaal 6 personen kunnen iets inbrengen voor supervisie. Inschrijven door te klikken op één van de data hiernaast of kijk bij de Agenda

Gezamenlijke Theraplay-Lunch.

Theraplay gaat ook over goed zorgen voor jezelf en voor elkaar. Daarom neemt iedereen iets mee voor de lunch en dat delen we met elkaar. De een neemt een salade mee, de ander een hartige taart, nog weer iemand anders wat fruit of een soepje of (groene) smoothie…  zo ontstaat elke keer opnieuw weer een bijzonder buffet, waarbij we van elkaar proeven en natuurlijk de gezonde recepten uitwisselen!

Wanneer?

Voor 2019 zijn de data bekend, er is elke maand 1 terugkomdag, met uitzondering van julie en augustus. Zorg dat je je op tijd inschrijft, want vol = vol.


3 supervisie/ terugkomdagen in Portugal 

In het voor- en najaar organiseren we  in de Algarve een supervisie-weekend.

We combineren dan  het nuttige met het aangename: 3 dagen supervisie achter elkaar, waarbij we ’s ochtends vroeg starten en in de middag naar het strand gaan of een stadje bezoeken. Aan het eind van de middag opnieuw supervisie doen en daarna aanschuiven voor een heerlijk diner.

Doordat je even helemaal weg bent van huis, kunnen we ons echt concentreren op de Theraplay methode en tegelijk kun je zelf even opladen… een echte retraite.  Er wordt goed voor je gezorgd, je hoeft zelf nergens aan te denken, behalve dan aan de Theraplay.

Heb jij 2 of 3  verschillende sessies (Ouder-kind sessie, MIM of oudersessie/overleg) die je wilt inbrengen voor supervisie? Dan kun je deelnemen aan een supervisie/intervisie 3 daagse. Dit kan bijvoorbeeld ter voorbereiding op je Mid-Term Exam, of als je wat meer tempo wilt maken in je Practicum. Elke dag bespreken we 4 tot 5 sessies en we proberen de dag zo samen te stellen dat we telkens een bepaald thema verder uitdiepen. 

Je kunt deelnemen als je in het Practicum zit. Je kunt deze dagen mee laten tellen als jouw terugkomdagen (als je daar nog niet aan hebt deelgenomen), maar je kunt het ook als ‘extra supervisie boeken.

Waar gaan we naartoe?

De supervisie wordt gegeven in onze eigen locatie, op de heuvels van de Algarve, daar hebben we volop privacy om zowel binnen als buiten de beelden te bekijken, casuïstiek te bespreken en te oefenen met Theraplay-vaardigheden.  We kunnen tussendoor heerlijk uitwaaien langs het strand of gewoon een boekje lezen langs het zwembad. Overnachten ontbijt en diner is bij Casa do Alto, ongeveer 2 km van ons huis. Meer info over de locatie: klik hier

Wat zijn de kosten?  vanaf € 275,- compleet verzorgd 

Je betaalt voor je verblijf in Casa do Alto en de gezamenlijke maaltijden (zie arrangementen verderop). De kosten voor deelname aan deze 3 dagen zijn afhankelijk van je vorderingen in je Practicum.  Je vlucht naar Faro regel je zelf .

  • Als je in je Practicum pakket nog een of meerdere terugkomdagen tegoed hebt, kun je de dagen in Portugal mee laten tellen en betaal je voor die dagen dus niets extra’s.  Voor de dagen die je extra deelneemt betaal je  € 100,- per dag.  Bijvoorbeeld:  je bent ingeschreven in het Foundational Practicum en hebt al 1 keer deelgenomen als toehoorder en 1 keer iets ingebracht tijdens een terugkomdag in Amersfoort. Dan heb je nog 1 terugkomdag ‘tegoed’  in je Practicum en betaal je € 200,- voor de overige twee dagen.  Ander voorbeeld: Je hebt net je Mid Term gehaald in je wilt nu snel door om gecertificeerd te worden als Theraplay Practitioner… dan gebruik je 3 supervisies van je Final Practicum en betaald niets extra’s.
  • Je kiest een arrangement van Casa do Alto dat bij jou past: Je kiest voor een  eigen kamer of  je deelt deze met een andere deelnemer. Je verblijft minimaal 3 nachten, maar je kunt er ook een of meerdere nachten aan vastplakken. Je kunt ook je partner meenemen, die kan deelnemen aan de avondmaaltijden en vermaakt zichzelf als wij met Theraplay aan de slag gaan. Hij of zij kan lunchen in het hotel.
  • Het basic 4-daags arrangement bestaat uit een ‘all inclusive’ arrangement, waarbij je samen  kiest voor een eigen kamer  of een gedeelde kamer met een collega of met je partner. Gedeelde tweepersoonskamer € 275.- per persoon. Wil je een eigen kamer, dan betaal je 400,-. Wil je langer blijven of eerder aankomen dan kun je extra nachten incl. ontbijt bijboeken. Je regelt dan verder zelf je lunch, diner en vervoer.
  • Dag 1:    Je wordt opgehaald van het vliegveld en we hebben een gezamenlijk 3-gangen diner waarin je kennismaakt met de andere deelnemers.
  • Dag 2 en 3:   8.00 uur Ontbijt , 9.00 uur tot 12.00 uur groepssupervisie, 12.00-16.30 lunch en excursie, 16.30 – 19.00 uur vervolg supervisie, 19.30 3- gangen diner.
  • Dag 4: Ontbijt, supervisieochtend, lunch, supervisiemiddag en vervoer naar het vliegveld.

Belangstelling? 

Stuur een email aan bettie@theraplay.nl. Omdat het maximum om 5 personen gaat, bepalen we met elkaar de exacte datum.