1 jarige Opleiding tot Theraplay® Coach

Na een veelbelovende pilot, die midden in de Coronapandemie van start ging, hebben we besloten dat we de Level 1 Theraplay® & MIM en het ‘Foundational Practicum’ defintief te gaan samenvoegen tot een 1-jarige opleiding tot Theraplay Coach.

In samenwerking met de Rino Groep en het Amerikaanse Theraplay Institute zijn we de puntjes op de ‘i’ aan het zetten voor een geïntegreerd programma waarbij je na de basisopleiding (voorheen Level 1) een jaar lang begeleid wordt bij behandelingen die je in je eigen werkomgeving aanbiedt.

De eerstvolgende 1 jarige opleiding  start in mei 2023 met 4 dagen ‘onderdompeling in de Theraplay methode in de Algarve:  23-24-25-26 mei 2023. Het overige deel van de training vindt in NL of online plaats.

Foto links: Diploma uitreiking Pilot 1 jarige opleiding mei 2022

 Accreditatie wordt aangevraagd bij SKJ, NIP/NVO, NRVG en FVB.

De opleiding start met een ‘onderdompeling’ in de Theraplay methode door een midweek met elkaar te verblijven in de Algarve. Voor veel deelnemers is onze locatie al bekend via collega’s die eerder een Level 1 en/of Level 2 trainingen bij ons in de Algarve hebben gevolgd. Later in 2023 zal ook een groep bij de Rino Groep in Utrecht, starten. De startdatum van deze tweede groep is nog niet bekend, maar je kunt al wel je belangstelling hiervoor aan ons doorgeven, mocht je er niet voor voelen om naar Portugal te gaan.  Het programma komt in grote lijnen overeen en leidt tot dezelfde licentie en accreditatie.

Eenjarige opleiding tot Theraplay®Coach,

 • * 4 intensieve trainingsdagen in de Algarve
 • * 3 themadagen, met een theoretisch /thematisch deel en casuspresentaties van de deelnemers, in Woerden (NL)
 • * 2 online groepssupervisiedagen
 • * 4 individuele (online) supervisie afspraken om je casuïstiek te bespreken.

 

 

START IN DE ALGARVE: ondergedompeld worden in de Theraplay methode, heerlijk ontspannen ‘even tijd voor jezelf’, inspiratie opdoen met gelijkgestemde collega’s waar je een jaar mee optrekt.

ALLES IS GEREGELD en inbegrepen in de prijs:  Verblijf in een eigen kamer met eigen badkamer alle maaltijden, snacks en drankjes, vervoer van en naar het vliegveld.  Zelf moet je alleen je vlucht regelen, maar verder is alles inclusief.

In deze intensieve opleiding wordt gestart uitleg over de grondbeginselen van Theraplay  en wordt er telkens geoefend  op elkaar. Vervolgens ga je zelf aan de slag met cliënten in je eigen werkomgeving. Na de eerste 4 dagen in de Algarve beheers je Theraplay-technieken op een beginnend niveau en ben je je bewust van de andere, unieke rol die je met Theraplay inneemt ten opzichte van je cliënten. Je kunt meteen aan de slag met ‘elementen van de Theraplay methode’. Vervolgens heb je een jaar lang begeleiding met je eigen casuïstiek, zowel individueel als in de groep. Tijdens de terugkomdagen hebben we telkens een thema dat wat meer wordt uitgediept en brengt een deel van de deelnemers eigen casuïstiek in.

Trainingsdagen:  

 • 23-24-25-26 mei 2023: 4 intensieve, leerzame maar ook ontspannen trainingsdagen in de Algarve.
 • Juni 2023 – maart 2023: Individuele supervisieafspraken (in overleg)
 • September 2023, Januari en april 2024: Themadagen in Woerden (exacte data volgen)
 • Online terugkomdagen in overleg in november 23 en februari 24
 • Half maart – half april: afrondende individuele gesprekken (in overleg)
 • April 2024: afronding met certificaat uitreiking in Woerden.

Op de terugkomdagen is er vooral aandacht voor je eigen ervaring in de tussenliggende periode en gaan we nog wat verder in op specifieke doelgroepen, waarbij je Theraplay kunt inzetten. Daarnaast is er dan al de gelegenheid om eigen casuistiek in te brengen.

Voor wie

Deze 1 jarige opleiding tot Theraplay®Coach is bestemd voor universitair of HBO geschoolde hulpverleners die werken met kinderen en hun ouders: psychologen, orthopedagogen, speltherapeuten en andere vak therapeuten, systeemtherapeuten, artsen, psychiaters, maatschappelijk werkenden, pleegzorg medewerkers, gezinsvoogden, e.d.

Voorafgaand aan de deelname zal een intakegesprek (via Zoom) plaatsvinden. In dit gesprek kun je al je vragen stellen en gaan we na of je binnen je werkplek aan de slag kunt.

 Waar en wanneer

Op 23 mei 2023 start de opleiding met 4 dagen training in de Algarve. Je wordt verwacht op maandag 22 mei, je wordt opgehaald van vliegveld Faro en wordt naar het hotel gebracht. ’s Avonds hebben we een kennismakingsdiner met alle deelnemers. Na het ontbijt de volgende dag, start de echte training.

De training wordt gehouden op onze eigen locatie in de Algarve, daar kunnen we geheel privé zowel binnen als buiten les geven en oefenen.  www.pedradeagua.nl

Je overnacht vlak bij, in B&B / Boutique Hotel Casa do Alto. https://casa-do-alto.com

We verdelen de training tussen een intensief ochtendprogramma (4 uur) en een korter gedeelte aan het eind van de middag (2 uur). We nemen een lange middagpauze met een uitgebreide lunch en strandwandeling of andere uitstapje, afhankelijk van het weer. ’s Avonds hebben we een gezamenlijk diner. Op vrijdag eindigt de training rond 16.00 uur (kortere lunchpauze) zodat je eventueel een avondvlucht naar huis kunt nemen.

 

Veel deelnemers verlengen hun verblijf in Casa do Alto met een ontspannen weekend voor en/of na de training. Als geste bieden we het vervoer van en naar het vliegveld ook aan als je eerder komt of langer blijft.

 

Kosten

De kosten voor de complete opleiding kost € 2550 per persoon. Hierin zit inbegrepen:

 • 4 trainingsdagen in de Algarve, 5 terugkomdagen in Nederland, waarvan 3 in Woerden, 2 online.
 • 4 x 1 uur individuele begeleiding/supervisie over je casuïstiek + individuele eindevaluatie, op afspraak, gedurende het opleidingsjaar (kan online of ‘in person’)
 • Geheel verzorgd verblijf in de Algarve (overnachtingen, maaltijden, drankjes, van en naar hotel vanuit vliegtuig en naar het strand). Alleen je vlucht moet je zelf boeken.
 • Reader, accreditaties, licenties en royalties voor Amerikaanse Theraplay Institute zijn inbegrepen.

Voor deze nieuwe training wordt accreditatie aangevraagd bij NVO en NIP, NVRG, FVB. Indien accreditatie wordt toegekend door NIP/NVO, dan wordt ook automatische accreditatie verleend door SKJ. Op de eerste dag van de training ontvang je een werkboek, daarnaast is er een online werkomgeving. met artikelen en andere documenten.

 Interesse? Neem contact op via info@theraplay.nl of bel 06-53277611 of  Schrijf je in