Certificeringsprogramma’s

Theraplay kan op veel manieren en op verschillende niveaus van intensiteit worden ingezet. Veel hulpverleners gebruiken elementen van de Theraplay methode nadat zij de 4 daagse basistraining (Level 1 Theraplay & MIM) hebben gevolgd. Als je Theraplay ècht als interventie wilt toepassen, is een meer uitgebreide opleiding nodig, waarbij je naast de trainingsmodules ook praktische modules met supervisie doorloopt.

De Theraplay Academie werkt volgens de richtlijnen van het Amerikaanse Theraplay®Institute en biedt 2 niveaus van opleiding aan, waarbij de vooropleiding van de hulpverlener leidend is voor de intensiteit en de doelen van de interventie.

Een Theraplay Coach biedt ondersteuning aan het gezin door ouder en kind op een speelse manier te begeleiden, met als doel hun onderlinge band te versterken. Door het positieve contact en het plezier dat zij met elkaar ervaren in de sessies, komen ze dichter bij elkaar: zowel fysiek als emotioneel.

Een Theraplay Practitioner biedt een therapeutische interventie aan het gezin, met als doel de onderlinge band te versterken, de sensitiviteit van de ouder (t.o.v. het kind) te vergroten en het vertrouwen van het kind in zichzelf en de volwassene te herstellen of te vergroten. Theraplay is gebaseerd op de hechtingstheorie van Bowlby en werkt aan het verbeteren van het beeld dat ouder en kind van zichzelf en van elkaar hebben (intern werkmodel).

De Theraplay Coach wordt over het algemeen ingeschakeld bij milde(re) ouder-kind problematiek, terwijl een Theraplay Practitioner ook bij meer complexe problematiek Theraplay kan inzetten om de ouder-kind relatie te verbeteren. Van zowel een Theraplay Coach als een Theraplay Practitioner wordt verwacht dat zij hun werkzaamheden verrichten binnen hun eigen werkveld en beroepsethiek.

Om Practitioner te worden doorloop je eerst het opleidingstraject tot Coach.

Als je gecertificeerd bent, krijg je een licentie voor 1 jaar, daarna kun je je licentie jaarlijks verlengen door deel te nemen aan de terugkomdag of een casus aan te bieden voor supervisie. De kosten hiervan zijn jaarlijks € 50,- . Meer informatie hierover ontvang je als je gecertificeerd bent of kun je aanvragen via admin@theraplay.nl

Voor meer informatie kijk je op de pagina van Theraplay Coach  of Theraplay Practitioner

He je  inhoudelijke vragen, mail info@theraplay.nl

Heb je vragen over de inschrijving, betaling of andere administratieve vragen, mail admin@theraplay.nl