Kennismaken met Theraplay®

Een interactieve workshop van 1 middag, waarbij in het kort alle facetten van de Theraplay methode kort aan bod komen. 

Voor wie?

De training is bestemd voor alle belangstellenden voor Theraplay:

  • Jeugdhulpverleners die overwegen in de Theraplay Opleiding te gaan volgen, maar ( eerst) meer informatie willen hebben over Theraplay. 
  • Managers, docenten, studenten, gezinsvoogden, leerkrachten en andere jeugdhulpverleners die willen weten hoe de Theraplay methode kan worden in gepast in hun werksituatie. 
  • (pleeg- , adoptie- of gezinshuis-) ouders, die meer willen weten over hechtingsproblematiek en wat je daaraan kunt doen binnen je gezin. 

Waar, wanneer:

Momenteel zijn er nog geen workshops Kennismaken met Theraplay gepland… we verwachten in het voorjaar 2020 opnieuw workshops te organiseren 

Aanvang 13.30 uur, einde 17.00 uur.  Enige voorbereiding wordt aangeraden, in de vorm van het lezen van het toegezonden artikel. Deze ontvangt u bij uw inschrijvingsbevestiging. Tijdens de kennismakingsdag ontvangt u een kleine reader enkele artikelen en de sheets van die dag.

Bewijs van deelname:

U ontvangt aan het eind van de dag een bewijs van deelname. Er zal geen toetsing van uw kennis plaatsvinden.

Kosten: € 50,- 

U ontvangt een rekening nadat uw inschrijving is bevestigd. Zie ook algemene leveringsvoorwaarden.  

Indien u na deze dag besluit om een training te gaan volgen (Level 1 Theraplay & MIM of Groepstheraplay) dan ontvangt u € 25,- korting op het nieuwe inschrijfgeld.

Indien u na deze dag besluit om u u te schrijven voor de opleiding tot Theraplay Coach of Theraplay Practitioner, ontvangt u € 50,- korting op het inschrijfgeld, dus dan ontvangt u het gehele bedrag terug!

Inschrijven? Zodra er een datum bekend is kunt u zich ook inschrijven

Onderwerpen die kort aan bod komen:

  • Het ontstaan van Theraplay en de inbedding in het huidige wetenschappelijke ontwikkelingen
  • De vier dimensies in Theraplay behandeling
  • De MIM als richtlijn voor de Theraplay behandeling
  • Dyadische Theraplay en Groepstheraplay
  • Theraplay bij specifieke doelgroepen: pleeg- en adoptie kinderen, kinderen met ASS, kinderen met trauma, complexe gezinssituaties e.d. 
  • Aanraking in de Theraplay behandeling

De workshop bestaat uit uitleg aan de hand van de powerpoint presentatie, met veel videovoorbeelden van Theraplay clienten en het doen van oefenen om te ervaren wat Theraplay doet.