Opleiding tot Theraplay Coach, deel 1 (basiskennis)

Om een Theraplay behandeling te kunnen geven is het van belang dat je een grondige  kennis hebt van de methode en de achterliggende filosofie en dat je de vaardigheden die daarbij horen goed beheerst. De opleiding tot Theraplay Coach geeft jeugdhulpverleners met minimaal een HBO-achtergrond en registratie bij de SKJ een basis om te werken met ouders en kinderen met ‘milde tot matige’ problematiek. (de opleiding tot Theraplay Practioner is een specialisatie voor meer complexe gezinssituaties).

Deel 1 van de opleiding start met 4 dagen intensieve training. Als deelnemer krijg je in die eerste dagen een goed beeld van wat een Theraplay behandeling inhoudt en wat het een gezin kan bieden. Naast theoretische en praktische kennisoverdracht over Theraplay met presentaties en videomateriaal, wordt er veel geoefend op elkaar. In deze dagen wordt je voorbereid om met elementen van de Theraplay methode van start te gaan met cliënten binnen je eigen werkomgeving. In deel 2 en 3 wordt je vervolgens een jaar lang begeleid bij de gezinnen waar je elementen van Theraplay gaat inzetten.

Heb je eerder al de Training  Level 1 Theraplay & MIM gevolgd? Ook dan kun je Theraplay®Coach of Theraplay®Practitioner worden. Je geeft je op voor deel 2 en deel 3 van de opleiding  tot Theraplay Coach.

Keuze in locatie

De Theraplay Academie verzorgt de opleidingen in Nederland , deels  via de Rino Groep en deels in eigen beheer vanuit Woerden.

Daarnaast hebben we een eigen locatie in de Algarve, waar we in kleine groepjes enkele  keren  per jaar de Nederlandse opleidingen verzorgen. Voor je verblijf is alles geregeld en inbegrepen in de prijs: 4 overnachtingen in een eigen kamer met badkamer, alle maaltijden, drankjes, bezoek aan verschillende strandjes en ophalen en brengen naar het vliegveld. Het enige wat je zelf moet doen is je vlucht naar Faro boeken.

In deel 1  van de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Dag 1

* Ontstaan van Theraplay en de wetenschappelijke onderbouwing ervan.

* De vier dimensies: Structuur, Betrokkenheid, Verzorging, Uitdaging.

* De MIM: aan de hand van een voorbeeldcasus doorlopen we alle stappen die genomen worden om de ouder-kind-interactie in kaart te brengen.

Dag 2

* Vervolg MIM-analyse

* Terugkoppeling van bevindingen vanuit de MIM aan ouders.

* Het verloop van een behandeling aan de hand van dezelfde casus.

Dag 3

* Werken met ouders, in en buiten de ouder-kind-speelsessies

* Theraplay & trauma

* Omgaan met weerstand

* Theraplay met tieners

Dag 4

* Theraplay in de thuissituatie

* Theraplay met bijzondere doelgroepen

* Omgaan met overdracht en tegenoverdracht

* Rollenspel ter voorbereiding op het inzetten van Theraplay in je  eigen praktijk/werkomgeving.

Je kunt je inschrijven voor de 1 jarige opleiding (deel 1,2 en 3) die start met 4 dagen in de Algarve op 22 mei 2023.  Kosten zijn dan € 2550, inclusief het volledig verzorgde verblijf in de Algarve van de eerste 4 dagen. 

Je kunt je ook alleen inschrijven voor deel 1, dat wil zeggen de 4 dagen in de Algarve. Kosten zijn dan € 1295,-

Nog vragen? Neem contact op. Mail :  info@theraplay.nl   of bel:  06 53277611

Level 1 in mrt (Rino Groep) en april (in de Algarve) zijn inmiddels helemaal volgeboekt. Als deel 1 van mei in de Algarve eveneens vol is, zullen er nieuwe trainingsdagen worden in gepland voor het najaar van 2023.