Level 2 in de Algarve

Level 2 Theraplay & MIM Training ( 3-daagse vervolgtraining)

Deze training is het vervolg van de Level 1 Theraplay & MIM training. De training bestaat uit 3 dagen, elke dag heeft een eigen hoofdthema. Deze training wordt 1 x per jaar als ‘workation’ in de Algarve gegeven: een intensieve training in vakantiesfeer waarbij je veel leert en tegelijkertijd een heerlijk ontspannen tijd hebt en medecursisten beter leert kennen. De training is in het Nederlands. We nemen telkens een extra lange middagpauze, zodat we heerlijk langs het strand kunnen wandelen of een lekkere duik in de zee of het zwembad kunnen nemen.

Voor wie? De Theraplay methode en dus ook deze vervolgtraining is bestemd voor jeugdhulpverleners die ervaren zijn in het werken met kinderen en hun ouders en die zich willen verdiepen in de Theraplay methode: (ortho)pedagogen, (K&J)psychologen,  (consultatiebureau)artsen, kinderpsychiaters, speltherapeuten, systeemtherapeuten, maatschappelijk werkenden, pleegzorgmedewerkers, gezinsvoogden e.d.

Level 2 is onderdeel van de complete opleiding tot Gecertificeerd Theraplay Practitioner, maar ook los te volgen als je Level 1 Training hebt gevolgd. Het is dus niet verplicht om het Theraplay supervisietraject (Practicum) te volgen, maar dat is wel aan te bevelen.

Onderwerpen die aan bod komen:

Dag 1

Op dag 1 gaan we dieper in op het gebruik van de 4 Dimensies en de MIM… je krijgt korte fragmenten van allerlei MIM-opdrachten te zien en in de middag analyseren we samen een wat complexere MIM, op een manier die aanvullend is op de manier die je geleerd hebt bij de Level 1 training. Uiteraard is er ruimte voor jullie inbreng en gaan we af en toe oefenen in kleine groepjes.

Dag 2

Deze dag staat vooral in het teken van het werken met ouders, een steeds belangrijker wordend onderdeel van de Theraplay behandeling. We bespreken hoe je al in de intake meer gerichte informatie kunt verzamelen en hoe je het reflectieve functioneren en de sensitiviteit naar het kind bij de ouders kunt stimuleren. We gaan in op het belang van de eigen gehechtheidsgeschiedenis van de ouder en oefenen met een zelfreflectie-vragenlijst.  Verder komen aan de orde: het inzetten van de oudersessie, wel of geen co-therapeut, overdracht en tegenoverdracht in de sessies en wanneer en hoe we de ouder in de behandeling betrekken, wanneer we gaan afronden.

Dag 3

Op dag 3 is het centrale thema Trauma; de impact van het vroege, complexe trauma op het kind en de gehechtheidsrelatie. De “Theraplay manier” om daarmee om te gaan in de behandeling: welke aanpassingen doe je als je een getraumatiseerd kind (en/of getraumatiseerde ouder) in behandeling neemt. Hoe ga je om met angstige, ontregelde en/of boze kinderen in de sessie. In de middag hopen we ook nog tijd te hebben om in te gaan op het werken met adolescenten.

We oefenen de Theraplay-technieken met een korte herhaling van de ‘basic activiteiten’ en uitbreiding naar andere spelletjes die je kunt inzetten met verschillende doelen.

We proberen je verder bewust te maken van de andere/ unieke rol die je als therapeut inneemt ten opzichte van je cliënten. Er is ruimte in het programma om in te gaan op specifieke vragen van de groep, daarover zullen we je van tevoren benaderen.

Literatuur:

  1. Theraplay, gehechtheid tussen ouders en kinderen verstevigen door spel. Phyllis Booth & Ann Jernberg.  Uitgeverij Hogrefe.  We gaan ervan uit dat je dit boek al bestudeerd hebt voor de Level 1 training. Altijd goed om opnieuw te lezen, met name hoofdstukken 2,3 en 6.
  2. Daarnaast ontvang je een link met extra artikelen en een werkboek op de eerste dag.

 Data en kosten

17-18-19 mei 2022 kun je de Level 2 in de Algarve volgen. De vlucht boek je zelf, voor de rest is alles van je verblijf inbegrepen: overnachtingen, maaltijden, drankjes, vervoer van en naar het vliegveld en het strand.

Aankomst op 16 mei, je wordt dan opgehaald van het vliegveld en ’s avonds is er een welkomstdiner.

Op 17 -18 – 19 mei is de daadwerkelijke training. De 17e en 18e onderbreken we de training om na de lunch om naar het strand te gaan, we laten je de mooie plekje in de Algarve zien.

Om 16.00 uur is het vervolgprogramma tot ongeveer 19.00 uur en rond 19.30 uur gaan we aan tafel voor een afwisselend diner. Op 19 mei hebben we een ‘gewone’ lunch en heb je de mogelijkheid om een avondvlucht naar huis te nemen of een (of meerdere) extra nachtje(s) bij te boeken in de B&B en nog even na te genieten.  Of je nu op donderdag avond vertrekt of vrijdag of pas in het weekend, vervoer naar het vliegveld is inbegrepen.

De kosten (incl. overnachtingen, maatlijden en vervoer in Portugal, exclusief vlucht) zijn € 1050,- per persoon. Elke deelnemer heeft van een eigen kamer met badkamer. Meer informatie en foto’s van onze trainingslocatie: www.pedradeagua.nl Meer informatie over de B&B / boutique hotel: https://casa-do-alto.com

Voor inschrijven klik hier