Opleiding tot Theraplay Coach

In 2023 kun je starten met onze 1- jarige opleiding tot Theraplay® Coach. Op verzoek van het Amerikaanse Theraplay Institute hebben we eerder een pilot gedraaid, waarin de oorspronkelijke Level 1 (de basistraining) en Foundational Level Practicum (eerste module supervisie) worden samengevoegd tot één opleiding.  Na het volgen van deze 1-jarige opleiding ben je in staat de Theraplay methode toe te passen bij gezinnen met milde tot matige problematiek. De opleiding bestaat uit 7 cursusdagen, 4 uur individuele supervisies en 6 uur groepssupervisie.

Toelatingseisen:

Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding heb je een relevante HBO of WO opleiding afgerond en ben je geregistreerd bij een beroepsvereniging die bij jouw opleiding en werkveld past. (bijvoorbeeld NIP, NVO, SKJ, NVRG of FVB). Daarnaast ben je werkzaam in de jeugdhulpverlening, waarbij je werkt met kinderen en hun ouders.

Gedurende de opleiding is het noodzakelijk dat je tenminste twee gezinnen in eigen jouw werkomgeving een Theraplay behandeling kunt bieden. (minimaal 40 sessies, incl. MIM en oudergesprekken).

Je werkgever, maar ook de gezinnen die je in behandeling neemt, dienen ervan op de hoogte te zijn dat je in opleiding bent en geven schriftelijk akkoord dat je de videobeelden van de sessies mag inbrengen in de individuele – en groepssupervisies.

Na aanmelding volgt een telefonische kennismaking om details door te spreken.

De opleiding is als volgt opgebouwd:

Start: 23-24-25-26 mei 2023  in de Algarve. In een compleet verzorgde omgeving word je ondergedompeld in de Theraplay methode. Je komt 22 mei aan, we starten met een uitgebreid welkomstdiner, waarin je kennismaakt met je medecursisten.

Na deze inspirerende midweek ga je aan de slag in je eigen werkomgeving. Met 4 individuele supervisie-afspraken word je ondersteund bij je eerste stappen in de Theraplay behandelmethode. In een subgroep van max 6 deelnemers heb je daarnaast ook nog groepssupervisie.

Op 8 september ’23 en  8 januari en 22 maart ’24 zijn er themadagen waarin we naast een specifiek thema vooral de casuïstiek van de deelnemers bespreken. Het meedenken en bekijken van videobeelden van de casuïstiek van je medecursisten wordt als heel leerzaam ervaren en geeft je inzicht in de brede mogelijkheden om Theraplay in te zetten.

Tijdens de laatste (feestelijke) bijeenkomst, op 19 april 2024  sluiten we af  met de  uitreiking van de licentie tot Theraplay Coach en het Amerikaanse Certificaat als ‘Foundational Theraplay® Practitioner.

Literatuur 

Vooraf te lezen

  • Theraplay, gehechtheid en contact verbeteren door spel, Phyllis Booth & Ann Jernberg ISBN nummer: 9789079729326. Nederlandse vertaling, 304 pagina’s

Tijdens de opleiding:

  • Werkboek opleiding tot Therpalay Coach
  • Diverse gepubliceerde artikelen

Geadviseerde literatuur:

  • The Practitioner’s Guide to Theraplay (Paperback in het Engels. ISBN 9781785922107 december 2019. 384 pagina’s

Accreditatie wordt aangevraagd bij de diverse beroepsverenigingen.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn € 2550,- , inclusief volledig verzorgd verblijf in de Algarve.

Betaling kan in termijnen, daarbij worden wel extra administratie kosten van € 35,- in rekening gebracht. Meer info hierover in de folder.

Inschrijven voor deel 1 (4 dagen in de Algarve) kan ook, dan kun je op een later moment deelnemen aan deel 2 en 3.  (kosten € 1295)

Niet inbegrepen: vlucht naar de Algarve, genoemde boeken en eventueel aan te schaffen MIM-NL box.

Voor extra inhoudelijke informatie: klik hier.