Terugkomdagen

TERUGKOMDAGEN… elke maand een dagje je kennis bijspijkeren… 

De Terugkomdagen zijn inmiddels een begrip binnen de Theraplay Opleiding. Tijdens deze terugkomdagen brengen deelnemers hun casus in voor supervisie, terwijl anderen meeluisteren en meedenken. We bekijken de videobeelden en beantwoorden de vragen die de inbrenger heeft. We oefenen met Theraplay activiteiten als dat nodig is en geven elkaar tips en handige spelletjes door. De ervaring is dat deze dagen niet alleen leerzaam zijn voor degene die supervisie krijgt, maar zeker ook voor de ‘toehoorders’. Terugkomdagen worden elke maand georganiseerd in Amersfoort en enkele malen per jaar in Delft. Daarnaast organiseren we bij voldoende belangstelling in voor- en najaar een supervisie-weekend in de Algarve.

Voor wie?

De terugkomdagen zijn onderdeel van het Foundational en het Intermediate Practicum, dus zowel van de opleiding tot gecertificeerd Theraplay®Coach als van de opleiding tot Therplay®Practitioner. Gedurende je opleiding tot Coach neem je minimaal 3 keer deel aan zo’n terugkomdag, tijdens  je opleiding tot Practitioner minimaal 5 keer.

Daarnaast kan iedereen die tenminste de Level 1 Training gedaan heeft,  éénmalig deelnemen  als toehoorder. Op die manier krijg je een beeld wat een supervisietraject je kan opleveren.  Je dient je wel vooraf in te schrijven, kosten zijn € 45,-.  Deze mogelijkheid is er alleen in Amersfoort . Wil je meedoen en ook iets inbrengen dan betaal je € 140,-

Programma

De terugkomdagen zijn telkens van 10.00 uur tot 16.30 uur. Deelnemers brengen een Ouder-Kind-sessie, een MIM, oudergesprek of oudersessie in; daarover ontvangen zij supervisie. In de groep worden de beelden bekeken. Indien er meer dan 4 personen zijn die iets inbrengen, splitsen we op in 2 groepen. Per casus nemen we ongeveer 50 minuten de tijd.

Daarnaast is er tijd voor algemene vragen, het oefenen van een activiteit of een rollenspel of het uitdiepen van een bepaald onderwerp, waar op dat moment behoefte aan is.

Er zijn altijd 2 supervisoren aanwezig, maximaal 6 personen kunnen iets inbrengen voor supervisie. Inschrijven door te klikken op één van de data hiernaast of kijk bij de Agenda

Gezamenlijke Theraplay-Lunch.

Theraplay gaat ook over goed zorgen voor jezelf en voor elkaar. Daarom neemt iedereen iets mee voor de lunch en dat delen we met elkaar. De een neemt een salade mee, de ander een hartige taart, nog weer iemand anders wat fruit of een soepje of (groene) smoothie…  zo ontstaat elke keer opnieuw weer een bijzonder buffet, waarbij we van elkaar proeven en natuurlijk de gezonde recepten uitwisselen!

 

Corona maatregelen

De maatregelen rondom de Corona-pandemie zorgen ervoor dat we per terugkomdag moeten bekijken of het mogelijk is om de ‘face-to-face’ door kunnen laten gaan. We hebben nu een aantal malen een online terugkomdag of terugkom-dagdeel georganiseerd. We bekijken per keer, dus per datum hoe we dit kunnen vormgeven… dit hangt af van het aantal deelnemers, maar ook van de maatregelen zoals die op dat moment gelden. Je schrijft je dus in voor  de bijeenkomst in Amersfoort of Delft, maar mogelijk wordt het toch een online dag, als dat nodig is.

Tijdens onze laatste terugkomdag (de eerste ‘face-to face’ terugkomdag na de lockdown hebben van vanwege de hygiene onze lunch niet gedeeld, maar nam iedereen zijn eigen lunch mee.