Terugkomdagen

TERUGKOMDAGEN… elke maand een dagje je kennis bijspijkeren… 

De Terugkomdagen zijn inmiddels een begrip binnen de Theraplay Opleiding. Tijdens deze terugkomdagen brengen deelnemers hun casus in voor supervisie, terwijl anderen meeluisteren en meedenken. We bekijken de videobeelden en beantwoorden de vragen die de inbrenger heeft. We oefenen met Theraplay activiteiten als dat nodig is en geven elkaar tips en handige spelletjes door. De ervaring is dat deze dagen niet alleen leerzaam zijn voor degene die supervisie krijgt, maar zeker ook voor de ‘toehoorders’. Terugkomdagen worden elke maand georganiseerd in Amersfoort en enkele malen per jaar in Delft. Daarnaast organiseren we bij voldoende belangstelling in voor- en najaar een supervisie-weekend in de Algarve.

Voor wie?

De terugkomdagen zijn onderdeel van het Foundational en het Intermediate Practicum, dus zowel van de opleiding tot gecertificeerd Theraplay®Coach als van de opleiding tot Therplay®Practitioner. Gedurende je opleiding tot Coach neem je minimaal 3 keer deel aan zo’n terugkomdag, tijdens  je opleiding tot Practitioner minimaal 5 keer.

Daarnaast kan iedereen die tenminste de Level 1 Training gedaan heeft,  éénmalig deelnemen  als toehoorder. Op die manier krijg je een beeld wat een supervisietraject je kan opleveren.  Je dient je wel vooraf in te schrijven, kosten zijn € 40,-.  Deze mogelijkheid is er alleen in Amersfoort .

Programma

De terugkomdagen zijn telkens van 10.00 uur tot 16.00 uur. Deelnemers brengen een Ouder-Kind-sessie, een MIM, oudergesprek of oudersessie in; daarover ontvangen zij supervisie. In de groep worden de beelden bekeken. Indien er meer dan 4 personen zijn die iets inbrengen, splitsen we op in 2 groepen. Per casus nemen we ongeveer 50 minuten de tijd.

Daarnaast is er tijd voor algemene vragen, het oefenen van een activiteit of een rollenspel of het uitdiepen van een bepaald onderwerp, waar op dat moment behoefte aan is.

Er zijn altijd 2 supervisoren aanwezig, maximaal 6 personen kunnen iets inbrengen voor supervisie. Inschrijven door te klikken op één van de data hiernaast of kijk bij de Agenda

Gezamenlijke Theraplay-Lunch.

Theraplay gaat ook over goed zorgen voor jezelf en voor elkaar. Daarom neemt iedereen iets mee voor de lunch en dat delen we met elkaar. De een neemt een salade mee, de ander een hartige taart, nog weer iemand anders wat fruit of een soepje of (groene) smoothie…  zo ontstaat elke keer opnieuw weer een bijzonder buffet, waarbij we van elkaar proeven en natuurlijk de gezonde recepten uitwisselen!

Wanneer?

Voor 2019 zijn de data bekend, er is elke maand 1 terugkomdag, met uitzondering van juli en augustus. Zorg dat je je op tijd inschrijft, want vol = vol.


Supervisie / terugkom Weekend in Portugal 

In het voor- en najaar organiseren we  weer  supervisie-weekend in de Algarve. Dit jaar gepland van 9-12 mei en van 9-12 oktober. 

We combineren dan  het nuttige met het aangename met een 4-daags arrangement, waarbij we ‘s ochtends iets van de omgeving zien en ‘s middags supervisie hebben. We zijn met maximaal 6 deelnemers, iedereen brengt een casus in tijdens deze middagen en daarnaast is er de mogelijkheid om individuele afspraken te maken, zodat je een flinke stap kunt maken in je Practicum.

Je regelt zelf je vlucht, maar verder is alles geregeld: overnachtingen, alle maaltijden + drankjes, vervoer van en naar het vliegveld. Hou je van wandelen?  In de ochtend kun je meedoen met het “Women Only” wandelprogramma van Casa do Alto of gewoon lekker met een boek bij het zwembad vertoeven.

Doordat je even helemaal weg bent van huis, kunnen we ons echt concentreren op de Theraplay methode en tegelijk kun je zelf even opladen… een echte retraite.  Er wordt goed voor je gezorgd, je hoeft zelf nergens aan te denken, behalve dan aan de Theraplay.

Het programma

  • Dag 1:  Je wordt opgehaald van het vliegveld en we hebben een gezamenlijk 3-gangen diner waarin je kennismaakt met de andere deelnemers.
  • Dag 2 en 3:  Lekker uitslapen of mee met een ochtendwandeling, ontbijt, koffiemoment, lunch. Supervisie-middag met de gehele groep en eventueel individuele afspraken. Gezellige ‘happy hour’ bij Casa do Alto, gevolgd door een diner in een lokaal restaurant.
  • Dag 4: Ontbijt, strandwandeling of uitslapen, lunch, supervisiemiddag en vervoer naar het vliegveld.

Waar gaan we naartoe?

We verblijven in Boutique Hotel Casa do Alto. Meer info over de locatie: klik hier

Wat zijn de kosten?  

Als je in het Practicum zit, betaal je alleen voor het verblijf of eventueel voor extra supervisie buiten het Practicum om.
Je betaalt voor het ‘Women Only’ arrangement in Casa do Alto, incl. het vervoer van en naar het vliegveld. De kosten voor deelname aan deze 3 dagen zijn afhankelijk van je ruimte in je Practicum.  Je vlucht naar Faro regel je zelf .

€ 225,-  p.p. (gedeelde 2 persoons kamer)

€ 319,- p.p. ( kamer alleen)

  • Als je in je Practicum pakket je terugkomdagen tegoed hebt, betaal je voor deze dagen dus niets extra’s. Ben je al wel geweest naar de terugkomdagen, dan kun je je inbreng mee laen tellen als een (individuele) supervisie of als 1 terugkomdag.
  • Als je individuele supervisie wilt hebben en je hebt deze nog tegoed, dan betaal je ook niets extra’s, want die heb je immers al betaald in het Practicum. We maken dan ter plekke een afspraak.
  • Wil je extra supervisie en extra terugkomdagen?  Dan betaal  € 85 per inbreng of individuele supervisie

Belangstelling? 

Stuur een email aan bettie@theraplay.nl.