Terugkomdagen en overgangsregeling Theraplay Coach

TERUGKOMDAGEN… elke maand een dagje je kennis bijspijkeren… 

De Terugkomdagen zijn inmiddels een begrip binnen de Theraplay Opleiding. Tijdens deze terugkomdagen brengen deelnemers hun casus in voor supervisie, terwijl anderen meeluisteren en meedenken. We bekijken de videobeelden en beantwoorden de vragen die de inbrenger heeft. We oefenen met Theraplay activiteiten als dat nodig is en geven elkaar tips en handige spelletjes door. De ervaring is dat deze dagen niet alleen leerzaam zijn voor degene die supervisie krijgt, maar zeker ook voor de ‘toehoorders’. Terugkomdagen worden zowel online gegeven als op locatie. Dit kan in Arnhem, Woerden of Delft zijn. Elke maand, met uitzondering van de zomervakantie wel een terugkomdag waarvoor je je kunt inschrijven.

Daarnaast organiseren we in het voor- en najaar een terugkom midweek in de Algarve.

Tijdens deze midweek kun je één of meerdere dagen deelnemers aan de groepssupervisie en is het tevens mogelijk om individuele supervisie te krijgen. Heb je veel casuistiek of wil je snel vooruit met je opleiding, wil je je voorbereiden op je examen, dan is dat ideaal. Een ‘werkvakantie’ die geheel zelf is in te vullen. Download hier alle informatie: Supervisie Midweek mei 2022

Voor wie?

De terugkomdagen zijn onderdeel van het ‘practicum’, dus zowel van de opleiding tot gecertificeerd Theraplay®Coach als van de opleiding tot Therplay®Practitioner. Gedurende je opleiding tot Coach neem je minimaal 3 keer deel aan zo’n terugkomdag, tijdens je opleiding tot Practitioner minimaal 5 keer.

Voor Theraplay Coaches zijn de terugkomdag onderdeel van de jaarlijkse herregistratie.

Daarnaast kan iedereen die tenminste de Level 1 Training gedaan heeft,  éénmalig deelnemen  als toehoorder. Op die manier krijg je een beeld wat een supervisietraject je kan opleveren.  Je dient je wel vooraf in te schrijven, kosten zijn € 45,-.

Programma

De terugkomdagen zijn online van 9.00 tot 14.00 uur, op locatie van 10.00 uur tot 15.00 uur (tenzij anders vermeld)
Deelnemers brengen een Ouder-Kind-sessie of een oudergesprek of oudersessie in; daarover ontvangen zij supervisie. In de groep worden de beelden bekeken. Indien er meer dan 4 personen zijn die iets inbrengen, splitsen we op in 2 groepen. Per casus nemen we ongeveer 50 minuten de tijd. Daarnaast is er tijd voor algemene vragen, het oefenen van een activiteit of een rollenspel of het uitdiepen van een bepaald onderwerp, waar op dat moment behoefte aan is.

Gezamenlijke Theraplay-Lunch.

Theraplay gaat ook over goed zorgen voor jezelf en voor elkaar. Daarom neemt iedereen iets mee voor de lunch en dat delen we met elkaar. De een neemt een salade mee, de ander een hartige taart, nog weer iemand anders wat fruit of een soepje of (groene) smoothie…  zo ontstaat elke keer opnieuw weer een bijzonder buffet, waarbij we van elkaar proeven en natuurlijk de gezonde recepten uitwisselen!

 

Klik hier om in te schrijven