Theraplay®Coach

De opleiding tot Theraplay Coach bestaat uit 3 delen.

Deelnemers die eerder Level 1 hebben gevolgd, krijgen vrijstelling voor deel 1. Zij kunnen dus  instromen in deel 2 en 3. 

Deel 1 Basiskennis Theraplay® & MIM bestaat uit 4 opleidingsdagen. Je maakt kennis met de Theraplay methode en als deelnemer word je voorbereid op het gebruik van de basisprincipes in je eigen praktijk/ werkomgeving.  Na deze dagen beheers je Theraplay activiteiten op een beginnend niveau en ben je je bewust van de andere, unieke rol die je met Theraplay inneemt ten opzichte van je cliënten. Je hebt kennis gemaakt met de MIM, onze observatiemethode van de ouder-kind interactie. De 4 dagen dienen als voorbereiding op deel 2, waarbij je daadwerkelijk aan de slag gaat met ‘elementen van de Theraplay methode’ in je eigen werkomgeving.

Deel 2 Aan de slag met je eigen cliënten. Dit gedeelte bestaat uit individuele en groepssupervisie, waarbij we aandacht hebben voor het afnemen van de MIM, voor de ouder-kind-speelsessies en voor begeleiding van ouders buiten de speelsessies om. We werken met een afvinklijst om na te gaan of je diverse onderdelen voldoende onder de knie hebt. We bieden een standaard pakket van 4 uur individuele en 6 uur online supervisie. Over het algemeen is dit voldoende om de basisvaardigheden voor een Theraplay traject onder de knie te krijgen. Soms kan er meer individuele begeleiding/supervisie  nodig zijn.  Dit gaat dan in overleg met de supervisor, daar kunnen extra kosten aan verbonden zijn. De 4e individuele supervisie is een afronding van het gehele traject tot Theraplay Coach. Je brengt dan een ouder-kind-speelsessie in waar je tevreden over bent en evalueert je opleiding met je supervisor.

Deel 3 Themadagen. Tijdens deze drie dagen wordt telkens ingegaan op een fase uit de behandeling en brengen de deelnemers voorbeelden uit hun eigen werkervaring in. Ca drie maanden na afronding van deel 1 (basiskennis) volgt je de eerste themadag, waarbij telkens een deel van het behandelprotocol uitgediept wordt. Dag 1 betreft de inventarisatiefase (intake, MIM en terugkoppeling met ouders). Dag 2 gaat over de ouder-kind-speelsessies, dag 3 gaat over de begeleiding van ouders en de afronding van de behandeling. Door de presentaties van de deelnemers krijg je een beeld hoe Theraplay bij gezinnen met uiteenlopende hulpvragen kan worden ingezet.

Data, locatie en kosten 

Om Theraplay Coach te worden volg je alle drie delen. Inschrijving voor het 1 jarige traject is voordeliger dan inschrijven voor de losse onderdelen.

1 jarige opleiding, 22 mei 2023 – 19 april 2024  (deel 1,2,3): € 2550,-   Inschrijven: klik hier. 

Deel 1 Basiskennis, start op 22 mei 2023 met een kennismakingsdiner in de Algarve en vervolgens  4 dagen ‘onderdompeling’ in de Theraplay methode. Trainingsdagen zijn 23-24-25-26 mei. De dagen zijn geheel verzorgd, dus de training is inclusief de kosten voor overnachting, alle maaltijden en drankjes en vervoer vanaf en naar vliegveld Faro.

Deel 2  Supervisie, doe je vooral in je eigen tempo. Je maakt individuele afspraken op momenten die passen bij jouw behandeltrajecten. Bij voorkeur start je met hiermee nog voordat je met deel 3 start. De afrondende supervisie is na de derde themadag (maart/april 2023).

Deel 3 Themadagen worden voor de 1 jarige opleiding, die start in mei ’23 gegeven  op  8 september ’23, 8 januari en 22 maart ’24.

Het max. aantal deelnemers bij de 1 jarige opleiding die start in de Algarve is 12. Zodra deel 1 in mei is volgeboekt zullen er nieuwe data voor het najaar gepland worden.

Als je niet meteen door wilt met supervisie,  kun je je ook los inschrijven voor deel 1 in de Algarve. De kosten voor deel 1 zijn dan € 1295,- incl. volledig verzorgd verblijf. We gaan er vanuit dat je je binnen 1 jaar inschrijft voor deel 2 en deel 3. 

INSTROOMREGELING

Als je eerder al Level 1 hebt gevolgd, kun je inschrijven voor deel 2 en deel 3 om Theraplay Coach te worden.

Kosten voor deel 2 en deel 3 samen is €1475,-

Deel 2 Supervisie, start op je op een moment dat jou uitkomt.

Deel 3 Themadagen, worden gehouden in Woerden of Amersfoort. Er is een blok op 12 juni, 20 september en 15 december a.s.

Het maximum aantal deelnemers voor dit laatste deel is 12. Zodra deel 3 is volgeboekt worden er nieuwe data ingepland. 

Voor meer inhoudelijke informatie over de opleiding kun je een digitale folder aanvragen via info@theraplay.nl

Sta je al ingeschreven voor het Foundational Practicum, dan kun je los inschrijven voor de terugkomdagen. Klik daarvoor hier