Theraplay®Coach

De opleiding tot Theraplay Coach is een 1 jarige basisopleiding,  bedoeld voor HBO of WO opgeleide jeugdhulpverleners, die werken met ouder en kind.

Psychologen, orthopedagogen, vaktherapeuten, pleegzorgmedewerkers, (ambulant) gezinsbegeleiders, gezinsvoogden, moeder-kindwerkers, kinder- en gezinscoaches e.d.

Daarnaast is dit het eerste deel van de specialistische opleiding tot Theraplay Practitioner, die is bedoeld voor psychologen, orthopedagogen en gecertificeerde vaktherapeuten en systeemtherapeuten. 

De Theraplay Coach biedt ondersteuning aan het gezin door ouder en kind op een speelse manier te begeleiden, met als doel hun onderlinge band te versterken en de ouder te ondersteunen in het creëren van een veilige thuisbasis voor het kind.

We gaan we ervan uit dat de Theraplay Coach werkt onder verantwoordelijkheid van een hoofdbehandelaar en de principes van de Theraplay methode inzet binnen zijn eigen beroepskader.

Door het positieve contact en het plezier dat ouder en kind met elkaar ervaren in de sessies, komen zij dichter bij elkaar: zowel fysiek als emotioneel. De Theraplay Coach wordt over het algemeen ingeschakeld bij milde(re) ouder-kind problematiek, voor complexe casuistiek is de Theraplay Practitioner de aangewezen persoon.

Eigen Opleiding / Ervaring:

  • Minimaal een relevante HBO-opleiding, gericht op kinderen en/of (jeugd)hulpverlening; HBO-J, PABO, SPH, MWD e.d.
  • Werkzaam met kinderen en hun ouders, zodat ervaring opgedaan kan worden met Theraplay interventies.
  • Geregistreerd als SKJ-jeugdhulpverlener of een vergelijkbare registratie.

Opleidingsroute voor nieuwe deelnemers. 

Vanaf mei 2023 kun je een 1 jarige opleiding volgen. Deze opleiding bestaat uit 9 opleidingsdagen (waarvan 2 online) en individuele supervisie.  Meer gedetailleerde informatie over het programma kun je aanvragen via info@theraplay.nl.

De eerstvolgende 1 jarige opleiding start met 4 dagen training in de Algarve, van 23 t/m 26 mei 2023. Klik hier voor meer informatie over de 1 jarige opleiding Theraplay mei 2023 of hier om je in te schrijven.

Opleidingsroute voor deelnemers die eerder de Level 1 training hebben gevolgd

Heb je eerder een Level 1 training gevolgd? Dan kun je je inschrijven voor het supervisietraject, het Foundational Practicum. Dit bestaat uit groepssupervisie (het volgen van terugkomdagen) en uit individuele supervisie. Voor meer informatie klik:  Algemene Informatie Foundational Practicum 2021-22. Om je in te schrijven voor het Foundational Practicum, vul je dit formulier in.