Over ons

Ik ben Bettie Sleeuw en ik werk zo’n 20 jaar in de hulpverlening; eerst als gedragswetenschapper in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en daarna in de jeugd-GGZ en sinds 2008 ook in een eigen praktijk; eerst in Zwolle en vanaf januari 2017 in Amersfoort. Ik ben pas psychologie gaan studeren, toen ik al moeder was van 3 schoolgaande kinderen. Ik ben geregistreerd als SKJ Master Psycholoog en Psycholoog NIP. Na een 2 jarige (postdoctorale) opleiding als ouderbegeleider, ben ik in 2010 voor het eerst in aanraking gekomen met Theraplay en was meteen helemaal enthousiast. Omdat er nog geen opleiding in Nederland beschikbaar was, heb ik mijn opleiding in Amerika gevolgd en zo is een warme band ontstaan met het Amerikaanse Theraplay Institute.
Vanaf 2011 geef ik Theraplay behandelingen aan kinderen en hun ouders. In mijn praktijk richt ik me voornamelijk op kinderen met hechtingsproblematiek en trauma. Theraplay is altijd onderdeel van mijn behandelaanbod. Daarnaast is het promoten van Theraplay in Nederland en het geven van trainingen en supervisie aan collega’s, een steeds groter onderdeel van mijn werk. Sinds 2013 ben gecertificeerd als Theraplay-trainer, in 2015 ook als supervisor.

Om de opleidingen op gebied van Theraplay beter vorm te geven heb ik in april 2016 De Theraplay Academie heb opgericht. Ik ben voor Nederland de contactpersoon voor het Amerikaanse Theraplay Institute, Ik geef een paar keer per jaar Theraplay trainingen of lezingen zowel voor de Theraplay Academie als voor de Rino Groep, of in het buitenland voor The Theraplay Institute… voornamelijk in UK en in Azië. Ik ben als vrijwilliger betrokken bij Theraplay-projecten in Indonesië. Ik ben te bereiken via bettie@theraplay.nl

Mijn naam is Linda Stam en ik werk sinds 2000 met kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen en hun ouders. Ik werk in een psychiatrisch en semi residentieel behandelcentrum voor kinderen van 5-12 jaar, als ouderbegeleider/maatschappelijk werker en Theraplay Practittioner.
Ik ben gepassioneerd over de vele mogelijke manieren waarop Theraplay het mogelijk maakt om ouders en kinderen te kunnen helpen.

Ik heb mijn HBO Bachelor diploma voor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en daarnaast ben ik ook afgestudeerd als Kinder- en Jeugdtherapeut (2010). Mijn afstudeeropdracht heb ik gecombineerd met mijn opleiding tot Theraplay Practitioner, door onderzoek te doen naar het inzetten van de MIM ten bate van het groepswerk op het behandelcentrum waar ik werk.

In juni 2015 heb ik mijn Final Exam gedaan bij Phyllis Booth (mede-oprichter Theraplay Institute) en sindsdien ben ik gecertificeerd Theraplay Practitioner, al heette dat toen nog Theraplay Therapeut. Ik was assistent-trainer in 2014-15-16 en 2017 zowel bij Bettie als bij Marja Appel en ik ben inmiddels gecertificeerd als

Associate Theraplay Trainer. Ik ben in opleiding tot associate-supervisor, geef supervisie in het Foundational Level Practicum.

Ik geef vanuit mijn eigen praktijk training voor De Theraplay Academie en de Rino Groep en supervisie aan mensen die willen starten met de Theraplay opleiding. Ik ben te bereiken via: info@lindastamtherapie.nl

Mijn naam is Judith Blaauw. Na het afronden van de opleiding tot creatief therapeut in 2000, ben ik met kinderen en hun ouders gaan werken in de jeugdzorg. Mijn werkervaring is in voornamelijk in de licht verstandelijk beperkte doelgroep. Maar ook in de kinder- en jeugdpsychiatrie ( Lijn5, Zonnehuizen, De Praktijk/Parlan). In 2012 ben ik met de Theraplay opleiding gestart en met veel enthousiasme het Practicum ingestapt. Prachtig om te ervaren wat het effect van Theraplay is op de ouders en de kinderen die ik heb mogen behandelen. In de zomer van 2015 ben ik gecertificeerd Theraplay Therapeut geworden.
Naast het werken binnen verschillende jeugdzorg instellingen, startte ik in 2015 met ‘Judith Blaauw Therapie’. Inmiddels zijn er contracten met gemeenten gesloten, waardoor ik per 1 januari 2016 volledig onder mijn eigen vlag kan gaan werken. In Hoorn heb ik een praktijk ruimte, maar ik behandel ook op locatie (binnen verschillende instellingen die doorverwijzen). Dit maakt mijn werkgebied behoorlijk groot; van Den Helder tot aan Enkhuizen en alles wat daartussen ligt.

In 2014 en 2015 en 2017 ben ik assistent trainer geweest bij de level 1 training. Momenteel ben ik in opleiding tot associate-supervisor en verzorg ik supervisie trajecten voor De Theraplay Academie. Ik ben te bereiken via info@judithblaauw.nl

Ik ben Erika Heinen-Lamboo, iemand met liefde en bevlogenheid voor de bijzondere relatie tussen ouders/ opvoeders en kinderen. Daarnaast ben ik geregistreerd Theraplay Practitioner, Orthopedagoog NVO Generalist, GZ-psycholoog in mijn werkende leven.
Tevens ben ik in mijn dagelijks leven getrouwd, een moeder van twee dochters en een zoon in de leeftijd van vijftien tot en met acht jaar, bevriend met bijzonder fijne mensen, onderdeel van een familie en levensgenieter.

Ik heb zeven jaar als schoolpsycholoog in het Voortgezet Onderwijs gewerkt met een grote variatie aan taken. Van januari 2007 tot januari 2017 ben ik werkzaam geweest bij de Jeugd –en Opvoedhulp organisatie Pactum, in eerste instantie bij de (Na)Schoolse Dagbehandeling om vervolgens de overstap te maken naar de afdeling Pleegzorg waarbij ik mij heb laten raken en inspireren door alles wat daarbij komt kijken. Alles wat met hechting te maken heeft, wordt door de ervaringen van ouders, (pleeg)kinderen en pleegouders, binnen pleegzorg in een keer duidelijk. De veerkracht van kinderen, de unieke rol van ouders en de kansen die dagelijks blijven komen door de basale behoefte van mensen (groot en klein) tot verbinden met anderen door middel van een veilige relatie doen mij keer op keer verwonderen.

Deze verwondering heeft mij doen kennis maken met de methode “Theraplay”, een ouder-kind interactietherapie van oorsprong afkomstig uit Amerika. Inmiddels ben ik sinds september 2015 een volledig gecertificeerde Theraplay Practitioner en sinds 2016 in opleiding tot Theraplay Supervisor en daarmee verbonden aan De Theraplay Academie.

Ik heb sinds november 2015 een eigen praktijk in Arnhem met als ‘core’ business theraplay. Ik werk bij voorkeur als onderaannemer voor bestaande zorgaanbieders waardoor mijn werkzaamheden en werkcontext dagelijks gevarieerd en uitdagend zijn. Ik ben te bereiken via: email: erika@gezinspraktijkdebasis.nl

Ik ben Marianne Koole en ik werk als orthopedagoog generalist bij GGZ Delfland. Daar heb ik het zorgprogramma voor Infant Mental Health (kinderen van 0-6 jaar) opgezet. Ik werk met name met kinderen bij wie sprake is van trauma, hechtingsproblematiek en/of een vorm van autisme.
Ik ben in 2005 afgestudeerd als onderwijskundige en orthopedagoog aan de Universiteit Leiden. De interactie tussen ouders en kind heeft me altijd gefascineerd en hoe meer werkervaring ik opdeed, hoe meer belang ik ben gaan hechten aan deze interactie. Met behulp van video interactie begeleiding, speltherapie en ouderbegeleiding lukte het wel om de verstoorde ouder kind interactie (deels) te beïnvloeden en te verbeteren, maar er bleven vaak momenten dat ik het gevoel had dat we qua behandelaanbod tekort schoten.

Toen ik kennismaakte met Theraplay voelde ik direct dat dit de behandeling was waar ik naar had gezocht. Ik vind het echt geweldig om direct, in de kamer, aan de relatie tussen ouders en kind te werken. De combinatie van het directe, speelse en positieve contact in de Theraplay sessies met de mentaliserende ouderbegeleiding en videofeedback in de terugkijksessies vind ik heel krachtig en levert heel mooie resultaten op. Naast het feit dat ik heel positief ben over de behandelresultaten, is Theraplay ook een methodiek die bij mij als persoon past. Ik vind het heel fijn dat ik in een behandeling speels en enthousiast kan zijn en het afstemmen op ouders en kinderen is een sterke kant van mij.

Sinds maart 2017 ben ik geregistreerd als Theraplay Practitioner, waarna ik gestart ben met het opleidingstraject tot Theraplay Supervisor. Daarnaast ga ik starten met de opleiding tot supervisor Orthopedagoog Generalist. Ik merk dat ik ontzettend veel plezier beleef aan het begeleiden van anderen bij de Theraplay werkwijze. Ik ben te bereiken via: marianne_koole@hotmail.com