Opleiding tot Theraplay Coach, werkevaring en supervisie

Zelf aan de slag met elementen van Theraplay in je werk. 

Na het afronden van de eerste trainingsdagen,  ga je op je eigen werkplek aan de slag met wat je geleerd hebt. Met een gezin dat bij jouw organisatie is aangemeld start je je eerste Theraplay traject. In dit deel van de opleiding krijg je coaching/supervisie van éen van onze supervisors. Bij ‘wie zijn wij‘ kun je zien wie de door het Amerikaanse Theraplay Institute gecertificeerde supervisors zijn.

Als je eerder al onze Level 1 Theraplay & MIM training hebt gevolgd en je wilt je certificeren als Theraplay®Coach, dan kun je hier instromen in de opleiding, je hoeft dus niet meer deel 1 te volgen.

Wie bieden een pakket aan waarbij je 4 uur individuele supervisie en ca 6 uur groepssupervisie krijgt, verdeeld over ongeveer 1 jaar.  De 4 individuele afspraken maak je op momenten die passen bij jouw behandeltrajecten. Dit zijn over het algemeen online afspraken, die je in overleg met je vaste supervisor afspreekt. De groepssupervisie krijg je  van dezelfde supervisor, de afspraken hiervoor worden met jouw groep afgestemd. De groep bestaat uit ongeveer 6 personen, elke persoon brengt 1 x een ouder-kind-speelsessie in om te bespreken.

Over het algemeen is dit supervisie-pakket voldoende om je basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Voor de opleiding tot Theraplay Coach ga je met minimaal 2 gezinnen aan de slag en doe je tenminste 40 sessies. Dit hou je bij in een logboek.

In de supervisie worden alle onderdelen van een Theraplay behandeling doorgenomen. Aan de hand van een afvinklijst houden jij en je supervisor bij of je de basisvaardigheden onder de knie hebt. Mocht je behoefte hebben aan meer supervisie, dan spreek je dat rechtstreeks met je supervisor af.

Voor deelname aan de supervisie heb je toestemming nodig om de beelden te delen. Vanwege privacy wetgeving heb je schriftelijke toestemming nodig van de ouders/ wettelijk vertegenwoordigers. Die toestemming bewaar je in je eigen dosier (niet opsturen). Wat je wel moet opsturen is de toestemming van jouw leidinggevende, dat jij supervisie ontvangt en beelden van cliënten deelt met je supervisor en met medecursisten. Hiervoor hebben we een voorbeeld toestemmingsformulier dat je kunt gebruiken: Toestemmingsbrief Leidinggevende AVG