Opleiding tot Theraplay Coach, deel 2 (supervisie)

Deel 2  Zelf aan de slag met elementen van Theraplay in je werk. 

Na het afronden van Deel 1, de basiskennis Theraplay & MIM ga je op je eigen werkplek aan de slag met wat je geleerd hebt. Met een gezin dat bij jouw organisatie is aangemeld start je je eerste Theraplay traject. In dit deel van de opleiding krijg je coaching/supervisie van éen van onze supervisors. Bij ‘wie zijn wij‘ kun je zien wie de door het Amerikaanse Theraplay Institute gecertificeerde supervisors zijn.

Als je eerder al onze Level 1 Theraplay & MIM training hebt gevolgd en je wilt je certificeren als Theraplay®Coach, dan kun je hier instromen in de opleiding, je hoeft dus niet meer deel 1 te volgen.

Wie bieden een pakket aan waarbij je 4 uur individuele supervisie en 6 uur groepssupervisie krijgt, verdeeld over ongeveer 1 jaar.  De 4 individuele afspraken maak je op momenten die passen bij jouw behandeltrajecten. Dit zijn over het algemeen online afspraken, die je in overleg met je vaste supervisor afspreekt. De groepssupervisie krijg je  van dezelfde supervisor, de afspraken hiervoor worden met jouw groep afgestemd. De groep bestaat uit max 6 personen.

Over het algemeen is dit supervisie-pakket voldoende om je basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Voor de opleiding tot Theraplay Coach ga je met minimaal 2 gezinnen aan de slag en doe je tenminste 40 sessies. Dit hou je bij in een logboek.

In de supervisie worden alle onderdelen van een Theraplay behandeling doorgenomen. Aan de hand van een afvinklijst houden jij en je supervisor bij of je de basisvaardigheden onder de knie hebt. Mocht je behoefte hebben aan meer supervisie, dan spreek je dat rechtstreeks met je supervisor af.

Kosten

Heb je je ingeschreven voor de gehele opleiding dan is dit onderdeel in de totale opleiding inbegrepen.

Deelnemers die instromen in het 1 jarige programma, omdat zij al eerder Level 1 Theraplay & MIM training hebben gevolgd, schrijven zich voor zowel deel 2 als deel 3 in om Theraplay Coach te worden.

Je kunt op elk gewenst moment starten met deel 2, terwijl je bij deel 3 (de themadagen) voor vaste data inschrijft.  Kosten voor deel 2 en deel 3 samen zijn € 1475,-

Hierbij zijn inbegrepen:

  • Inschrijving in het Amerikaanse register als therapeut in opleiding en daarmee ‘Member of The Theraplay Institute voor 1 jaar.
  • Individuele coaching/supervisie, 4 x 1 uur
  • Groepssupervisie  (in een groepje van max 6 deelnemers, 2 x 3 uur of 2 x 3 uur)
  • Vermelding op de Nederlandse website onder ‘zoek een therapeut’ als Theraplay Coach in opleiding.
  • Themadagen (3 losse dagen, data zie info deel 3). Tijdens een van de themadagen presenteer je een casus.

Indien er extra individuele supervisie nodig is om aan de basisvaardigheden te voldoen, regel je rechtstreeks met je supervisor de extra afspraken en de financiële vergoeding (€ 62,50 per 30 minuten).

Heb je nog vragen, neem dan contact op met info@theraplay.nl

Benodigde formulieren voor inschrijving: